19 February, 2019

Ultima Ora:

Primarul Radu Mazare este in Arest -

marți, 21 aprilie, 2015

Atentie la escrocii care umbla din casa in casa

escroci din casa in casa

Escrocii umbla prin Constanţa sa faca noi victime, ei colinda din casa in casa si dau drept angajaţi ai unei firme, distribuitori de produse şi în doar câteva clipe vă lasă fără lucrurile care le pretuiti.

Marti după-amiază, în jurul orei 15, o batranica de 73 de ani, din Constanţa, a reclamat poliţiştilor de la Secţia 4 că a fost jefuită. Ea declara ca în jurul orei 13, la locuinţa acesteia s-au prezentat un bărbaţ si o femeie care au susţinut că sunt angajatii unei firme de cosmetice si pentru a promova produsul femeia este castigatoarea unor produse cosmetice. Crezand cele spuse femeia le-a permis accesul în locuinţă. După aproximativ doua ore, batranica a constatat lipsa sumei de 1.700 de lei dintr-un dulap si a anuntat Poliţia, care a demarat cercetările pentru identificarea celor doi”, a afirmat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Poliţiştii le atrag atenţia constănţenilor să aibă grijă cui permit accesul în locuinţă. „Infractorul tipic nu are moralitate, este adaptabil la orice situaţie şi crede că victimele îşi merită soarta. Dacă nu este prins, el va acţiona din nou. Oricine poate deveni o victimă, chiar şi persoanele care se consideră prea inteligente pentru a fi înşelate. Multe victime au o serie de caracteristici comune: cel mai adesea, dar nu întotdeauna, sunt persoane în vârstă şi locuiesc singure; se încred în ceilalţi, chiar şi în străini şi s-ar putea să necesite o suplimentare a veniturilor. În vizorul infractorului se vor afla absolut toate bunurile care reprezintă o valoare”, a atras atenţia Bogdan Păduraru.

Reprezentantul Poliţiei Constanţa a mai adăugat ca: „Aceşti infractori acţionează prin distragerea atenţiei sau atribuirea unor calităţi false, pentru a-i păcăli pe oameni sau pentru a intra în casele lor, de unde fură bani sau bunuri de valoare. Acest tip de infractor este politicos şi pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de utilităţi etc. Este convingător şi insistent. Poate fi bărbat, femeie sau un copil. Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alţi infractori oferă produse promoţionale sau solicită donaţii pentru acte de caritate. De fapt, aceşti indivizi certaţi cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casa victimelor. Sunt cazuri în care poartă salopete cu logo-ul companiei”.

Iar, după cum au subliniat poliţiştii, „munca” infractorilor este uşurată de faptul că majoritatea oamenilor folosesc, de obicei, aceleaşi ascunzători într-o locuinţă: banii şi bijuteriile de aur le ţin în dulap sau sifonier.

Lasa un Comentariu