Social

150 de tone de deșeuri neconforme din Bulgaria, descoperite la Vama Veche

Poliția de Frontieră anunță vineri, în două comunicate, că aproximativ 150 de tone de deşeuri de tip şpan au fost descoperite la P.T.F. Vama Veche și alte 23 de tone, la P.T.F. Călărași.

Gunoiul Bulgariei, la punctul de frontieră Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit, în cinci autocamioane sosite din Bulgaria, aproximativ 150 de tone de deșeuri tip şpan neconforme.

Poliția de Frontieră precizează în comunicat că „în data de 14.05.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cinci automarfare, încărcate cu deșeuri metalice din Bulgaria, pentru o societate din județul Sălaj.

Deoarece poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanța au avut suspiciuni privind documentele de însoţiere a mărfii, aceştia au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport.

Astfel, s-a stabilit că mărfurile transportate, aproximativ 150 de tone de deşeuri de tip şpan, sunt neconforme, fapt pentru care lucrătorii Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii de Mediu au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a automarfarelor, fiind întorse pe teritoriul Bulgariei.”

De asemenea, vineri, Poliția de Frontieră a anunțat că în urmă cu două zile, pe 12 mai a.c., a fost efectuat un control asupra unui automarfar condus de un cetățean bulgar, în urma căruia s-au descoperit 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 12.05.2021, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean bulgar în vârstă de 39 de ani. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din șpan fier.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul erau încărcat din Bulgaria și avea ca destinație, o societate comercială din judetul Călăraşi.”, arată comunicatul Poliției de Frontieră.

Cetățeanul bulgar a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră, dar care nu era complete, iar în cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!