International

84% dintre morţii de COVID-19 din SUA ar fi fost salvaţi dacă guvernul american acţiona cu două săptămâni mai devreme

Dacă Statele Unite ar fi instituit distanţarea socială cu doar o săptămână mai devreme, ar fi putut salva 36.000 de vieţi pierdute din cauza coronavirusului, se arată într-o cercetare a Columbia University, relatează CNN.

Cercetătorii de la Columbia University au construit un model care arată transmisia virusului în jurul Statelor Unite din 15 martie până în 3 mai şi felul în care s-a răspândit el, a spus cercetătorul epidemiolog Jeffery Shaman.

Dacă guvernul SUA ar fi instituit distanţarea socială şi carantina generală cu o săptămână mai devreme decât a făcut-o, 36.000 de vieţi ar fi fost salvate. O carantină cu două săptămâni mai timpurie, ar fi prevenit 84% dintre decese şi 82% dintre infectări. Doar în zona metropolitană a New York, în jur de 17.500 de oameni ar fi fost salvaţi de la moarte, dacă guvernul american ar fi acţionat cu o săptămână mai devreme, moment în care se ştia deja amploarea acestui virus.

Echipa de cercetători spune, însă, că nu poate să spună care ar fi fost răspunsul oamenilor la nişte politici de distanţare socială mai timpurii. „În perioada de început a pandemiei, numărul infecţiilor creşte exponenţial. Prin urmare, intervenţia timpurie şi rapidă este critică în limitarea contagiunii”, au concluzionat oamenii de ştiinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!