Social

A murit Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România

Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, s-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani.

Cauza morţii ar fi „insuficienţă multiplă de organe”, conform sursei citate. Adrian Rădulescu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri din România. El s-a prezentat ieri la spital şi a fost internat direct la Terapie Intensivă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el, fiind deja în stare gravă. Organele i-au cedat rând pe rând, spune România TV şi a ajuns la spital când era deja prea târziu.

Fermierul Adrian Rădulescu a terminat Facultatea de Horticultura în 1983 în cadrul USAMVB, de la absolvire până în 1988 a fost șef de fermă la IAS Mogoșoaia. În intervalul 1989-1990 a fost inginer șef și președinte la CAP Buftea, iar între 1990-1991 a fost directorul Societăților Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov, fostul Trust IAS București

Din 1991 Rădulescu a trecut în privat până în 2007, când a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Tăriceanu. Demn de menționat e că între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului. De asemenea a fost și președinte al LAPAR, secretar de stat și consilier prezidențial, scrie agrointel.ro.

Adrian Rădulescu a vorbit ultima dată pentru DC NEWS în aprilie, când a discutat despre banii de irigaţii din PNRR.

Acesta a reacţionat cu o glumă amară cu privire la suma care a fost anunţată de Dan Barna şi respinsă la Bruxelles.

„Banii îi aduc cei de la USR cu ultimul Boeing cu care fac probe americanii. Intră toţi banii în Boeing-ul ăsta şi îi aruncă deasupra Otopeniului”, a spus Adrian Rădulescu, care ulterior, pe un ton serios, a spus că lipsa acestor bani este „o mare problemă pentru ţară, nu doar pentru agricultori”.

„Noi confundăm lucrurile făcute pentru agricultură cu agricultorii. Nu. Noi, ca agricultori, de mâine, facem cum fac toţi: scumpim pâinea, laptele, untul, scumpim tot. Toate aceste forme de sprijin, în orice societate civilizată, sunt date pentru a păstra un nivel decent. Nu poţi să dai subvenţie numai unuia şi altuia nu. Eu înnebunesc când aud că se dau bani la agricultori! Agricultura este domeniul care creează subzistenţa poporului român”, declara atunci Adrian Rădulescu

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!