Atkinson, fostul fotbalist britanic ucis de pistolul cu electroşuri de un poliţist

Dalian Atkinson, fostul fotbalist britanic decedat în 2016, a murit ca urmare a unei descărcări a pistolului cu şocuri electrice timp de 33 de secunde.

Durata este de şase ori mai mare decât cea standard, a anunţat, marţi, parchetul care judecă dosarul poliţistului responsabil de decesul jucătorului, informează AFP, preluată de Agerpres.

Dalian Atkinson, care a evoluat la Aston Villa în anii ’90, a murit în august 2016 la vârsta de 48 de ani, după ce a primit o descărcare a pistolului cu şocuri electrice în urma unei intervenţii a poliţiei, la Telford, ca urmare a unui incident survenit în apropierea domiciliului tatălui său.

Dalian Atkinson a murit după ce poliţistul l-a electrocutat timp de 33 de secunde. Durata recomandată este de 5 secunde. Poliţistul în cauză, care neagă faptele, a fost acuzat pentru ucidere şi este judecat de un tribunal din Birmingham.

Prezentând probele împotriva sa, reprezentantul parchetului, Alexandra Healy, a apreciat că desfăşurarea faptelor demonstrează că agentul „nu a acţionat sub incidenţa legitimei apărări”.

Poliţistul de 42 de ani, Benjamin Monk, „a continuat să ţină apăsat butonul de pornire de şase ori mai mult timp decât faza de cinci secunde recomandată”, a declarat procuroarea.

Dalian Atkinson suferea de probleme renale grave
Fostul sportiv, care suferea de grave probleme renale, a mai primit şi două lovituri de picior în frunte suficient de puternice pentru a-i lăsa o amprentă, a mai spus reprezentanta parchetului.

Dalian Atkinson şi-a început cariera la Ipswich Town, înainte de a ajunge la Sheffield Wednesday, în 1989. El a ajuns apoi la Real Sociedad, în Spania, revenind ulterior în Anglia, la Aston Villa. El a înscris primul gol al echipei în Premier League, pe 15 august 1992, fiind recompensat cu distincţia „golul anului” în acelaşi sezon 1992-1993.

El a jucat ulterior în Turcia, pentru Fenerbahce Istanbul, în Arabia Saudită şi în Coreea de Sud.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Medic endodont Dr. Reșit Ayla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!