Calitatea deplorabilă a măștilor de ”protecție” aduse din Turcia pentru a fi distribuite în spitale

Pe 19 martie, un autocamion ajunge în România încărcat cu un milion de măști de protecție și aproape 30.000 de combinezoane produse în Turcia. Transportul e vital. Europa se confruntă deja cu lipsa acută a materialelor de protecție pentru personalul medical.

Tirul descarcă marfa în curtea Unifarm, după un așa zis blocaj în vama turcă, iar mai departe echipamentele pleacă spre spitale. Măștile sunt simple, în trei straturi, purtate în mod uzual de chirurgi, personal de bloc operator și din secțiile de terapie intensivă.

După ce a văzut starea acestor echipamente, un medic bucureștean a decis să ne arate care este de fapt calitatea măștilor de protecție aduse din Turcia pentru a fi distribuite în spitale.

BSG Business Select se numește firma intermediară dintre furnizorul turc și Unifarm, înregistrată fiind lângă Bucuresti, la parterul unui bloc de pe strada Eroilor din orașul Pantelimon. Iar pentru că a mutat marfa dintr-o parte în alta, a câștigat în jur de 300.000 de euro. Au fost printre singurii care au depus ofertă, cu vreo două săptămâni înainte să se materializeze transportul, ne lămurește Adrian Ionel, șeful Unifarm.

Pe 18 martie 2020, deci cu o zi înainte să le livreze în România, SRL-ul a plătit în Turcia 2.03 lei (0.42 euro) pentru o mască și 36.32 lei (7.5 euro) pentru un combinezon de protecție. A băgat în total 2.976.030 lei (614.400 Euro).

Producătorul turc este compania HG Promosyon Tekstil, cu sediul în Kucukcekmece, o suburbie a Istanbulului, pe malul european al Mării Marmara. În acte apare o anume Rabia Demir.

Investigația Rise Project despre acest subiect o puteți citi accesând următorul link https://www.riseproject.ro/articol/felia-interlopa-din-afacerea-cu-masti/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!