Ciolacu i-a convins să renunțe la protest pe Sindicaliștii de la Ambulanță
Liderii Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România au renunțat la greva foamei, în urma unei întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu. Nemulțumiți de nerecunoașterea condițiilor de muncă, cinci lideri de sindicat se aflau de luni în greva foamei.
„Ambulanțierii au fost primiți la Guvern de premierul României și de ministrul Muncii! Mă bucur că am putut fi de ajutor, azi, intermediind relația corectă între sindicaliștii din Ambulanță și premierul României, Marcel Ciolacu, dar și întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Empatizez din tot sufletul cu situația prin care trec ambulanțierii din întreaga țară, dar în mod special m-a impresionat interacțiunea avută cu Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”din România, căruia i-am arătat că nu toți politicienii lansează promisiuni fără acoperire.
Admir felul demn în care ambulanțierii și-au susținut cauza și mă bucur în mod deosebit că în această după-amiază am reușit să discutăm, la Guvernul României, cu premierul Marcel Ciolacu dar și cu ministrul Muncii și că în urma dialogului constructiv, ambulanțierii au decis să renunțe la greva foamei. Pentru că noi MUNCIM PENTRU OAMENI!”, scrie pe Facebook deputatul PSD Gabriel Zetea.
Context
Federația Națională Sindicală Ambulanța din România anunțase anterior că, în cursul serii de luni, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei, alături de președintele FNSAR Gheorghe Chiș a ajuns la 5.
Alături de liderul național, mai protestau Gâdiuță Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea, și Mușa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanța Olt.
În susținerea celor 5 lideri de sindicat, angajați din toate serviciile de ambulanță, aflați în timpul liber, marți, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță a avut loc un protest.
Angajații erau nemulțumiți de nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.