Diverse

Comitetul Olimpic stimulează sportivii care merg la J.O. de la Tokyo cu 160.000 de prezervative

Comitetul Olimpic Internațional a pregătit un stoc de 160.000 de prezervative pentru următoarele jocuri olimpice de la Tokyo. Însă acum Comitetul îndeamnă sportivii să nu folosească prezervative în Japonia. În schimb, organismul sportiv internațional spune că sportivii trebuie să păstreze distanța socială și să evite îmbrățișările și atingerile cu mâna, potrivit Insider.

Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo au pregătit, ca de obicei, mai mult de 160.000 de prezervative gratuite ce vor fi disponibile în satul olimpic în timpul evenimentelor sportive. Aceasta ar înseamna 14 prezervative la fiecare din cei 11.000 de participanți.

Însă aceste pregătiri au fost făcute înainte de pandemie. Acum, organizatorii le cer sportivilor să evite să se atingă între ei, spunând că prezervativele gratuite sunt parte a unei campanii globale de sănătate.

Marți, Comitetul de Organizare a Olimpiadei de la Tokyo a transmis că speră ca prezervativele să “ajute la conștientizare”.

„Intenția și scopul nostru nu este ca sportivii să folosească prezervativele în Satul Olimpic, ci să contribuim la conștientizare, aceștia putând să le ia înapoi în țările lor”, a scris comitetul într-un comunicat.

Însă motivarea comitetului legată de “conștientizare” este văzută de mulți ca nefiind sinceră.

“Un sportiv care merge acasă și spune «Hei, hai să încercăm prezervativul de la olimpiada din Japonia» nu pare că va crea conștientizare printre oameni privind sexul în siguranță, decât față de partenerul din acea noapte”, a scris Casey Baseel pe SoraNews24.

Jocurile olimpice au atras critici la începutul lunii februarie când a anunțat programul său cu prezervative și a publicat în același timp un ghid de 33 de pagini care ar trebui să încurajeze atleții la minime interacțiuni fizice.

De fapt, ghidul nu menționează deloc actul sexual, însă oferă destule sfaturi privind distanțarea socială.

De asemenea, recomandă sportivilor ca atunci când se susțin reciproc să “aplaude, nu să cânte sau să scandeze”.

Obiceiul de a împărți prezervative la jocurile olimpice a început în 1988, cu scopul de a promova sexul în siguranță și prevenția față de HIV.

Deși 160.000 de prezervative pregătite la Tokyo par a fi multe, nu se compară cu numărul cumulat la Rio De Janeiro. Brazilienii aveau disponibile 450.000 de prezervative, din care 42 ar fi fost împărțite la fiecare persoană.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!