Social

Cum vrea Europa să tremurăm de frig în case spunând că 17 grade este o temperatură optimă

Sunt europeni care lansează ideea ca în casele oamenilor ar trebui să fie o temperatură de 17 grade celsius. Nemții sunt cei care cred că aceasta ar fi o temperatură optimă.

În argumentarea acestei recomandări, oficialii europeni spun că menținerea unei astfel de temperaturi în interiorul casei ar fi și una care ne-ar mai reduce din facturile la energie.

Menținerea caselor la temperaturi mici este o practică frecventă mai ales în vestul Europei. Astfel, oamenii fac și economii la energie. Mult mai învățați cu frigul, europenii de vest nu dau drumul la căldura decât ocazional.

Spre exemplu, asociațiile de locatari din Berlin au decis să furnizeze încălzire doar la 17 grade noaptea și 20 grade în timpul zilei. Termostatele în multe locuri de muncă din Germania au fost coborâte la 19 grade Celsius în conformitate cu reglementările guvernamentale, anul trecut.

Unele încăperi din clădirile publice, inclusiv zonele comune unde oamenii nu stau, cum ar fi holurile și coridoarele, nu pot fi încălzite deloc. Există excepții pentru spitale, cămine de bătrâni și școli.

Vicepreședintele Asociației Medicilor de Muncă din Germania a recomandat ceaiul fierbinte, plimbările de prânz, păturile și două perechi de șosete
Și Franța a avut un plan de economisire a energiei pentru iarna trecută. Prim-ministrul Élisabeth Borne a spus că 19 grade este „regula”. Temperaturi similare au fost și în locuințele din Marea Britanie, Austria sau Elveția.

La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să ca termostatul să nu fie setat la o temperatură mai mică de 17 grade în lunile de iarnă atunci când sunt oameni în casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!