Politica

David Saranga: Hamasul are un singur motiv, acela de a șterge Israelul de pe hartă

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a mărturisit că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Israel și că de fiecare dată când vede rachete la televizor încearcă să sune acasă pentru a vedea dacă cei dragi lui sunt bine. Oamenii ar sta de obicei în buncăre, de frica unui nou atac.

„Comunitatea internațională trebuie să trimită un mesaj în care să spună că nu se mai poate continua cu o ploaie de rachete asupra țintelor civile. Israelul trebuie să facă tot ce e posibil pentru a-și apăra cetățenii. E un act de terorism din partea islamiștilor de la Hamas. Ce vedem azi în zonă este o escaladare. Vom face tot ce e posibil să gestionăm această situație. Lumea e speriată. Când văd rachete, încerc să sun acasă. Nu e ceva ușor, rudele mele de cele mai multe ori sunt în adăposturi.”, a mărturisit David Saranga.

Citește și: Pancu de la Digi24 i-a reproșat ambasadorului Saranga că Israelul acționează ca o organizație teroristă

David Saranga susține că armata israeliană s-a retras din Fâșia Gaza încă din 2005, iar guvernul de la Ierusalim va face orice să-și apere cetățenii.

„Hamasul are un singur motiv, acela de a șterge Israelul de pe hartă. Acest lucru nu se va întâmpla. Israel s-a retras din Fâșia Gaza din 2005. Orașele din sudul Israelului suferă de această situație din 2005, zi de zi. Guvernul israelian va face ce a făcut până acum, să-i apere pe cetățenii israelieni. Nu e prima dată când avem conflict în Orientul Mijlociu. După ce situația se va calma, turismul va reveni la normal.”, a declarat David Saranga la Realitatea Plus.

Citește și: (VIDEO) Scene incredibile în Gaza: Armata israeliană a distrus o clădire în care funcționau mai multe agenţii de presă

Cel puțin 149 de oameni au fost uciși în Gaza de când au început violențele, luni, inclusiv 41 de copii, au declarat oficialii din domeniul sănătății. Israelul a raportat 10 morți, inclusiv doi copii. Delegați din SUA, Egipt și ai Națiunilor Unite au încercat să restabilească calmul, dar nu au obținut semne de progres. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se întâlnească duminică pentru a discuta despre cel mai grav conflict israeliano-palestininian din ultimii ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!