PoliticaUltima Ora

Deputat PNL: Alocațiile pentru copii NU trebuie să crească. Cei din rural fac mulți copii, și devine principala sursă de venit

Deputatul liberal Florin Roman explică de ce alocațiile pentru copii nu trebuie să crească. În opinia sa, alocație devine principala sursă de venit a familiilor numeroase din mediul rural, iar banii sunt folosiți pentru consumul de de alcool şi tutun. El propune, în schimb, oferire de tichete pentru alimente, călătorie, îmbrăcăminte.

„Vin din România reală şi vă confirm că ceea ce spuneţi dumneavoastră, aceste suspiciuni, există în special în zona rurală, unde săptămâna trecută discutam, de exemplu, cu un crescător de animale care îmi spunea că nu îi mai vine nimeni la muncă, deşi pentru zona rurală oferea un salariu bunicel, cazare şi produse, două mese pe zi, pentru că foarte mulţi din zona rurală, în special din categoriile vulnerabile, apelează la acest procedeu de care vorbiţi dumneavoastră, fac mulţi copii şi sigur că alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilului, ci se duce de foarte multe ori – sigur, nu trebuie să generalizăm, dar vedem, dacă mergem în zona acelor cârciumi din sate, care sunt binecunoscute de localnici, că mulţi dintre cei care beneficiază de aceste avantaje, care ar trebui să meargă strict spre copii, ajung în zona consumului de alcool şi tutun sau aşa mai departe”, a declarat Florin Roman, luni seară, la B 1 TV.

Deputatul a mai spus că există o alternativă la alocație: tichete de de alimente, de călătorie și de îmbrăcăminte:

„În momentul în care dai acele tichete de alimente, de călătorie, de îmbrăcăminte, atunci îţi atingi scopul principal al acţiunii, în sensul că acele lucruri ajung la copii”, a adăugat liberalul, precizând că lucrează cu Violeta Alexandru la un proiect în acest sens.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!