PoliticaUltima Ora

Disperare la PMP și Pro România! Cele două formațiuni riscă să nu intre în parlament

La alegerile locale, Pro România și ALDE au obținut rezultate rușinoase, mai ales dacă ne uităm și la câți bani au investit în campania electorală, deloc sume neglijabile. În București, cea mai mare scena politică, nu au contat deloc în strategiile politice. Pentru a se salva de la un dezastru previzibil, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au decis să meargă împreună la alegerile parlamentare, doar că planurile lor au șanse să fie un dezastru și mai mare decât în septembrie. 

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE și a intrat în Pro România pentru a candida la alegerile parlamentare. Cele două partide ar urma să fuzioneze și potrivit legii, membrii ALDE care ar urma să candideze la alegerile parlamentare trebuie să se înscrie în Pro România. Dar această situație incertă și această fugă a lui Tăriceanu, disperat să mai prindă un fotoliu de parlamentar, a trezit nemulțumiri în ALDE. Tăriceanu este disperat să prindă un loc în Parlament deoarece are nevoie de imunitatea de parlamentar pentru a scăpa de ancheta DNA.  

Membrii ALDE s-au văzut tradați și abandonați de Tăriceanu și doar cu promisiunea unei fuziuni care nu se va realiza prea curând. Membrii ALDE nu pot spera la fotolii de deputați în niciun județ, le va fi imposibil măcar să se apropie de o astfel de performanță, pentru că Tăriceanu a negociat două locuri: pentru el și pentru Daniel Chițoiu.  

Citeste și: Ce mai pregateste Ponta pentru România? Dinozaurii lui Iliescu de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu într-o cursă disperată de a se salva cu niște partide distruse și fără viitor. Cei doi foști premieri au probleme mari în această încercare de a intra în Parlament. Jocul de-a partidul-balama a luat sfârșit și Pro România nu poate supraviețui pe scena politică dacă nu se lipea de un partid mai mare, însă toate ușile au fost închise.

În timp ce la Pro România situația este certă că nu vor intra în parlament, Traian Băsescu și PMP încă mai speră la un loc, scoțând la atac artileria grea: EBA.

Elena Băsescu, candidat PMP Constanţa pentru Camera Deputaţilor, a fost fotografiată în timp ce împărţea pliante unui excavator din Constanţa. Imaginile au devenit, în scurt timp, virale pe reţelele sociale, acolo unde oamenii au comentat gestul de neînţeles al candidatei.

Fiecare vot contează. Probabil asta şi-a spus Elena Băsescu atunci când a fost surprinsă în timp ce împărţea un pliant cu promisiunile sale pentru locuitorii din Constanţa unui excavator.

În imagini se poate observa că nicio persoană nu se află în cabina utilajului sau în apropiere, astfel că gestul Elenei Băsescu a fost de neînţeles pentru unii, dar pentru altții este clară capacitatea ei.

În chiar prima zi de campanie electorală, Elena Băsescu a fost amendată de echipajele Poliţiei Locale, la Constanţa. Candidata la Camera Deputaţilor parcase BMW-ul într-o staţie de autobuz, neregulamentar. Se pare că este o tradiție, chiar și președintele filialei Constanța, pusese stăpânire pe trotuarul din fața micului său partid.

Elena Băsescu, fiica fostului președinte al României, este mamă a trei copii, nu muncește. Anul acesta, și-a cumpărat un BMW X6 40i, mașină care poate ajunge la 90.000 de euro. Potrivit declarației de avere, Elena Băsescu nu are nicio locuință, nici terenuri. Are însă bijuterii de aur și argint și ceasuri în valoare de circa 40.000 de euro, achiziționate în perioada 2007 – 2014. Mai are peste 136.000 de euro în conturi, bani depuși în 2012, respectiv 2018.

Citeste și: BMW-ul Elenei Băsescu, ridicat de Poliţia Locală Constanţa, dintr-o stație de autobuz.

PMP a cooptat mai mulți lideri de la PSD în speranța că vor prinde un loc în parlament, cum a fost cazul și lui Radu Preda, liderul senatorilor social-democrați, care va candida la alegerile parlamentare din partea PMP, la Senatul României. 

Așadar partidul de buzunar a lui Traian Băsescu (PMP), încearcă cu disperare și cu bani mulți să își facă loc în Parlamentul României, plătindu-și sondaje în care să arate cu falsitate că se situază peste pragul de 5%. Pentru majoritatea românilor vremurile lui Traian Băsescu, au apus, iar asta va afecta direct proporțional intrarea PMP în parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!