Donald Trump a fost dus la spital „pentru câteva zile”. Președintele este tratat de COVID cu un medicament experimental

Președintele Donald Trump a fost dus vineri la spitalul militar „Walter Reed” din Washington, la mai puțin de 24 de ore după ce a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus.

Inițial, informația a venit pe surse, doi oficiali ai administrației sale fiind citați în acest sens de The Washington Post. Ulterior, Casa Albă a confirmat informația și a spus că este o măsură de precauție, dar președintele va sta totuși „câteva zile” în spital.

Surse citate de CNN spun că președintele s-a speriat când a aflat că are coronavirus și apoi a devenit din ce în ce mai îngrijorat în momentul în care a început să dezvolte simptome.

Președintele a avut vineri febră toată ziua și o tuse, dar în orice caz simptomele sale sunt mai pronunțate decât cele ale primei-doamne, care nu a acuzat decât o durere de cap. Medicii se tem însă că și din cauza vârstei, starea sa se poate deteriora rapid și de aceea este mai bine să fie internat în spital, sub monitorizare medicală.

ACTUALIZARE 1:50 Grupul de lucru de la Casa Albă constituit special pentru a se ocupa de epidemia de coronavirus din Statele Unite nu a primit nicio informare despre starea președintelui.

Nici „Comitetul celor 8”, un grup restrâns constituit din principalii lideri ai Congresului, nu a fost informat despre starea de sănătate a lui Donald Trump, a aflat CNN. Comitetul primește în mod normal informații clasificate și este ținut la curent cu chestiunile care țin de securitatea națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!