Social

EURO 2020. Când politicul se amestecă în sport. Stadionul din Munchen ar putea fi în culorile LGBT

Ungaria va juca ultimul meci din grupele UEFA EURO 2020 în Germania iar stadionul din Munchen ar putea fi în culorile LGBT. Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a anunțat că va cere UEFA permisiunea să facă acest lucru miercuri, când va avea loc partida Ungaria-Germania, în semn de protest față de o lege propusă de partidul premierului Viktor Orban și votată de Parlamentul de la Budapesta relatează Euronews.

Allianz Arena din Munchen ar putea fi iluminată în culorile curcubeului pentru meciul Ungaria-Germania din cadrul grupelor EURO 2020, în semn de protest față de o lege anti-LGBT votată la Budapesta.

Consiliul municipal din Munchen vrea astfel să ia poziție publică împotriva unei legi anti LGBT adoptate săptămâna trecută în Ungaria, care a eliminat toate mențiunile referitoare la comunitățile gay și transgender din programa școlară.

Legea a provocat îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat „foarte îngrijorată” de legea adoptată în Ungaria și a anunțat că executivul european analizează dacă aceasta încalcă legislația UE.

„Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu una care o ascunde de copiii noștri. Nimeni nu ar trebui discriminat pe baza orientării sexuale”, a spus von der Leyen.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!