Fildis Reșit: Este păcat, la Constanța, blatul PNL-PSD este tot mai evident. Bogdan Huțucă a nimicit PNL Constanța

În continuare, vă redăm interviul acordat de Fildis Reșit, președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România (UCTR) ziarului Autentic, vrând să obținem o reacție după ce în cursul zilei de joi, 30 iulie a.c., a avut loc o conferință de presă, cu prilejiul semnării protocolului dintre Partidul Național Liberal, filiala județeană Constanța și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România reprezentată de Gelil Eserghep.

Rep: Domnule Reșit, cum ați primit vestea protocolului semnat la Constanța între PNL și UDTTMR în data de 30 iulie a.c.?

FR: Sincer? Nu mă așteptam! Dar este opțiunea dânșilor, dacă au crezut că așa este mai bine pentru Constanța … Eu nu văd câștigul PNL dar este problema lor.

Rep: Domnul Gelil Eserghep a zis recent la o televiziune că 80% dintre tătari vor vota ca el?

FR: E normal să zică asta, este trimis într-o bătălie politică, din 20 de inși vrea să adune 50, cu tot cu angajați. În locul lui ziceam 120%, cu siguranță Bogdan Huțucă îl credea. În Municipiul Constanța sunt undeva la 10 mii de tătari, având în vedere că această comunitate este divizată din vina lui, să spui o absurditate cu 80% mi se pare de domeniul SF.

Iar în altă ordine de idei nu știu cum a putut fi semnat acest protocol având în vedere că UDTTMR numai are organe de conducere statutare. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu am absolut nimic personal cu Gelil Eserghep, el în trecut și-a câștigat cu demnitate funcția de președinte UDTTMR dar din păcate … , nu vreau să vorbesc de rău despre dânsul dacă aș avea ceva să-i reproșez aș face-o personal, nu prin intermediul media. Acum sunt alte vremuri, avem viziuni și proiecte diferite iar eu cred cu tărie în relansarea etniei tătare.

Haideți să vă zic ceva. Doi prieteni buni m-au intrebat mai recent: ”Dacă nu reușești să aduci tătarii la lumină ce vei face?” Eu am zis: ”Este imposibil așa ceva! Atunci când ești curat și ai gânduri bune este imposibil să nu realizezi ceea ce ți-ai propus!” Iar ei au insistat: ”Și totuși, dacă nu reușești?” Atunci eu am răspuns:”O să mă îmbarc și îmi reiau cariera de ofițer maritim.”. După plecare mi-am dat seama că le-am dat un răspuns greșit. Voi lupta până închid ochii pentru conservarea și promovarea identității, limbii, tradiților și obiceiurilor tătare din România!

Rep: Aveți sau urma să faceți un protocol cu PNL Constanța?

FR: Nu am avut și nici nu aveam degând. Eu personal îi simpatizam, crezând că în Constanța, lucrurile se vor schimba, crezând că se va forma marea alianță de dreapta … dar m-am înselat. Noi suntem apolitici, avem candidați de etnie tătară în toate partidele și nu mi s-a părut normal să închei o alianță cu PNL Constanța. Noi susținem oameni nu partide!

Rep: De 8 martie 2020, l-ați avut invitat pe Vergil Chițac, alături de cele 400 de femeile din comunitatea tătară. Îl susțineți pe Vergil Chițac?

FR: Noi o susținem pe Aila Reșit pentru primăria Constanța. Evident că în aceste condiții NU există nici o posibilitate să îl sprijinim pe Vergil Chițac. Este păcat, la Constanța, blatul PNL-PSD este tot mai evident. Bogdan Huțucă a nimicit PNL Constanța, coalizând în jurul candidaților tot felul de oameni nepotriviți.

Rep: Pe cine vedeți răspunzător pentru această strategie a PNL Constanța?

FR: Pentru orice eșec sau succes este responsabil liderul. Bogdan Huțucă trebuia să fie un liant bun între toate formațiunile de dreapta din Constanța. Trebuia să coaguleze în jurul lui toate forțele, nu să aducă în față oameni nepotriviți. Dacă nu are această capacitate, premierul Orban trebuia să desemneze pe altcineva, deoarece în acest an exista o șansă imensă ca să putem scăpa de actualul primar. Bogdan Huțucă nu a făcut altceva decât să divizeze PNL Constanța și asta o zic în cunoștiință de cauză. Am prieteni buni Liberali atât la Constanța cât și la București. Nici unul din ei nu vede cu ochi buni ceea ce a făcut Bogdan Huțucă în Constanța și asta se va vedea după alegerile locale. Foarte mulți dintre ei nu își vor vota candidații proprii iar în această situație Făgădău va fi reales primar. Tocmai de aceea trebuie constrituită urgent o dreaptă care într-adevăr să lucreze în beneficiul Constanței și a constănțenilor.

Rep: Cum vedeți această dreaptă care să poată câștiga primăria Constanța?

FR: Foarte simplu. Sunt foarte mulți oameni de dreapta valoroși, dați la o parte de conducerea PNL Constanța, dacă se încercă în cel mai scurt timp se poate concretiza ceva. Interesul Constanței este mai mare decât interesul unei filiale de partid. Se pot crea mișcări masive către o dreaptă puternică care va câștiga primăria Constanța. Avem nevoie de oameni curați, onești și care vor schimba în bine orașul nostru.

15 comentarii la „Fildis Reșit: Este păcat, la Constanța, blatul PNL-PSD este tot mai evident. Bogdan Huțucă a nimicit PNL Constanța

 • 5 august 2020 la 20:14
  Permalink

  Așa este ! Hutuca nu a mai bagat in seama vechii liberali! O sa piardă cu siguranța alegerile

  Răspunde
 • 5 august 2020 la 20:18
  Permalink

  De unde dracu L-a găsit Hutuca pe interlopul de Gelil Eserghep ? Cati bani a primit Hutuca sa distrugă PNL Constanta?

  Răspunde
 • 5 august 2020 la 20:19
  Permalink

  Cu un golan ca Gelil nu o sa ajungem nicăieri. El crede ca tatarii sunt Gașca lui interlopa ?

  Răspunde
 • 5 august 2020 la 20:21
  Permalink

  Cine mai crede ca Chitac mai iese primar ori este pupincurist ori dobitoc

  Răspunde
 • 7 august 2020 la 8:06
  Permalink

  Exact așa este! Nu te cunosc dar sincer ma faci mândra ca ma reprezinți! Trebuie sa ne unim ca sa avem si noi reprezentare!

  Răspunde
 • 7 august 2020 la 10:07
  Permalink

  Mi-am dat seama de asta oricum nu îl votam. Mai bine o votez pe tataroica voastră decât niște mincinoși si hoți

  Răspunde
 • 7 august 2020 la 11:11
  Permalink

  Tatarii uniți sunt forța bruta! Mi-am bagat neamurile in ședința. Va susținem domnule Fildis cu tot sufletul. Am încredere ca sunteți omul potrivit si luptați pentru pastrarea identității noastre. Sa nu va fie frica! Suntem alături !

  Răspunde
 • 7 august 2020 la 12:04
  Permalink

  Bravo! Un interviu de Lider … nu de interlop condamnat

  Răspunde
 • 7 august 2020 la 12:22
  Permalink

  A distrus PRM A distrus UDTTMR Acum urmeaza PNL

  Răspunde
 • 7 august 2020 la 13:04
  Permalink

  Tatarii NU VOR VOTA NICIODATĂ ceea ce vrea ipocritul de Gelil Eserghep sau UDTTMR

  Răspunde
 • 7 august 2020 la 15:15
  Permalink

  Stați calmi oricum Chitac nu avea nici o șansa. Jocurile erau făcute dar unii sunt prea reduși ca sa înțeleagă. Un interviu ce zice tot, dar nu mulți sunt capabili sa înțeleagă semnificatia cuvintelor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!