Fildis Reșit: Se pare ca interesul personal al unor grupuri, este mai mare decât interesul comunității tătare

Tensiunile în comunitatea tătară din România sunt tot mai mari, iar situația fără ieșire, îi aduc la disperare, deoarece fostul președinte Gelil Eserghep face tot posibilul să se agațe de putere, fiind contestat de majoritatea tătarilor. Gelil Eserghep a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupție (favorizarea infractorului), la un an cu suspendare.

Există și o hotărâre judecătorească care îi anulează mandatul de președinte, în plus Curtea de Conturi a României a descoperit mai multe nereguli săvârșite pe când păstorea UDTTMR iar din sursele noastre ar urma și alte dosare la DNA. Mai nou acest personaj dubios, s-a infiltrat în sânul PNL Constanța făcând chiar și o alianță în acest sens. Poate ne explică conducerea PNL Constanța sau pretinsul președinte Gelil Eserghep, cum s-a semnat această alianță având în vedere, că nu are nici o calitate legală de a reprezenta comunitatea tătară.

Președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România (UCTR), Fildis Reșit, o voce tot mai pregnantă și sprijinit de tot mai mulți etnici tătari, face diverse demersuri, pentru ca minoritatea tătară să-și reintre în drepturi. Are o viziune diferită și din ce vedem, are diverse proiecte care pot ajuta la conservarea și promovarea comunității tătare din România. Epuizat probabil că se luptă cu această caracatiță a sistemului românesc, a transmis un mesaj pe care îl redăm integral mai jos:

Citește și: Liderul Tătarilor, demn de luat exemplu. Luptă în linia întâi pentru comunitatea lui

”Dragi tătari,
Se pare ca interesul personal al unor grupuri, este mai mare decât interesul comunității tătare. Se vrea, să fim o turmă ascultătoare, care nu reacționează și să fie indiferentă la problemele noastre actuale. Mulți sunt manipulați și mințiți, culmea, în detrimentul unor termite (care au tocat în interes personal banii comunității), care nu le pasă de comunitatea noastră. Vreau să vă asigur, că sunt un om corect și singurul meu motiv pentru care m-am implicat în comunitatea tătară, este să resetez acest sistem, care nu a făcut absolut nimic în favoarea tătarilor.

Aud tot felul de povești despre mine, având principal scop denigrarea mea. De ce? Pentru că vreau să fac lucrurile corecte, să asigur transparență și dezvoltare în comunitate, iar lucrurile acestea deranjează. De aceea, vreau să-i rog pe toți dacă au nelămuriri vis-a-vis de mine, să mă contacteze. Sunt o persoană deschisă și vreau să asigur pe toată lumea că voi lua în echipă pe absolut toți cei care vor să ajute la conservarea și promovarea identității tătare. Vă garantez că, împreună vom reuși!

În altă ordine de idei, vin alegerile parlamentare. Comunitatea tătară a pierdut în ultimii 4 ani, cel puțin patru milioane de euro. Cine sunt vinovații?! Se știu! Cine a bagat înainte banii în buzunar?! Se știu! Sunt câteva grupări care se bat pe acest ciolan de 1 mil de euro, care vine în fiecare an. Vreau să asigur comunitatea, că dintr-un milion de euro fac 10 milioane, prin acesarea fondurilor europene, prin programe și proiecte care au ca principal obiectiv conservarea și promovarea identității tătarilor. Pentru asta este nevoie de multă muncă, viziune și transparență.

Sunt în discuții cu mai multe partide, mai mari sau mai mici pentru a ne ajuta în acest demers al comunității tătare. Eu nu fac politică, pe mine ma intresează comunitatea tătară și punct. În principiu, eu sunt un om de dreapta, dar în acest context, numai contează pe ce latură te situezi, ci contează binele comunității tătare, indiferent de partid. Cum am mai spus, toți cei care vor să pună umărul la dezvoltarea comunității tătare, pot să mă contacteze. Vă mulțumesc” a declarat președintele tătarilor, Fildis Reșit pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!