Fildis Reșit: Trebuie să fim români în fiecare zi, nu doar odată pe an!

Fildis Reșit este președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România dar și candidat pentru funcția de Deputat în Parlamentul României din partea Partidului Ecologist Român (PER). Astâzi, 1 Decembrie, Ziua Națională a României a transmis un mesaj pe pagina de socializare, pe care îl vom reda integral mai jos:

”Ziua Naţională este un reper fundamental pentru poporul român, motiv de mândrie şi de reflecţie privind trecutul, prezentul şi viitorul României. Trebuie să fim români în fiecare zi, nu doar odată pe an!

Românii trebuie să simtă dragostea de țară și neam, oriunde s-ar afla, și să ne unim eforturile, atât la nivel individual, cât şi ca naţiune, pentru afirmarea unei Românii sănătoase care onorează atât sacrificiul eroii neamului cunoscuţi cât şi cei necunoscuți, eforturile marilor personalităţi care au făcut posibilă Marea Unire, cât şi speranţele tinerelor generaţii de astăzi şi de mâine.

Ne dorim cu toţii, o Românie puternică, matură, cu interese şi priorităţi naţionale bine definite, dar şi deschisă către lume, cu un profil consolidat într-o lume în schimbare, cu mize strategice asumate pe deplin de instituţiile statului român.

Dobrogea a reprezentat un model de succes, al conviețuirii interetnice, interreligioase și interculturale, în care tătarii au fost parte integrantă. România este casa lor! Tătarii au fost adevărați patrioți și au ajutat la dezvoltarea României, au luptat alături armata română, au suferit și s-au bucurat alături de poporul român. Ca și român de etnie tătară, doresc să adresez tuturor un mesaj de preţuire, respect şi încredere.

La mulți ani românilor! La mulți ani, România!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!