PoliticaUltima Ora

Florin Cîțu: Va trebui să facem reformă prin ordonanțe. Nu voi aștepta după Parlament

Premierul Florin Cîțu spune că Guvernul va face reforme prin ordonanțe de urgență, pentru că mai multe proiecte ale executivului au fost blocate în Palament, deși acolo există o majoritate a coaliției. Cîțu a dat ca exemplu creșterea alocațiilor pentru copii, care urmează să fie decisă prin OUG.

„Am un gust amar pentru că discutăm despre alocaţii în acest moment, pentru că Parlamentul nu şi-a făcut treaba. A fost un amendament la Senat trecut în iarnă, Parlamentul putea să ia o decizie clară până acum în ce direcţie vrea să meargă. Noi am avut o decizie în coaliţie că vor creşte doar anul acesta alocaţiile. Dacă Parlamentul dorea să ia o altă decizie putea să rezolve”, a spus Cîțu la TVR.

„Guvernul este nevoit să dea OUG care să respecte decizia coaliţiei din decembrie, că anul acesta va fi o singură creştere a alocaţiei”, a adăugat el.

„Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat”, a adăugat el, precizând că „deocamdată nu se explică” această situație.

„De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe. Am vrut să o facem prin Parlament, dar nu voi aștepta după Parlament să se hotărască. Nu putem să spunem că facem reformă, iar în Parlament să descoperim alte valori. Guvernul își face treaba, în Parlament trebuie să găsim soluții, să vedem ce se întâmplă acolo”, a spus Cîțu.

„Trebuie să accelerăm ritmul. Acum lucrurile sunt ok, dar trebuie să semnalez acest lucru. V-am dat soluția: guvernul își va asuma reformele”, a adăugat el.

Florin Cîțu candidează la președinția PNL la congresul din septembrie al partidului. Contracandidatul său este Ludovic Orban, actualul șef al formațiunii și președinte al Camerei Deputaților.

Întrebat dacă se va schimba relaţia cu Parlamentul în cazul în care va deveni preşedintele PNL, Cîţu a răspuns: „Voi fi preşedinte după Congresul PNL şi se vor schimba lucruri”.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!