International

Forțele franceze au ucis un important lider Al-Qaida într-o operațiune cu elicoptere și trupe la sol

Forţele franceze l-au ucis pe Bah ag Moussa, un lider militar important al filialei nord-africane a reţelei teroriste Al-Qaida, în timpul unei operaţiuni desfăşurate în nord-estul statului Mali, a anunţat vineri ministrul francez al forţelor armate Florence Parly, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Fostul colonel în armata maliană, cunoscut şi sub numele Bamoussa Diarra, era „mâna dreaptă” a lui Iyad Ag Ghali, liderul celei mai active grupări jihadiste din Mali, Jama’at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM), care a comis numeroase atacuri contra unor militari şi civili în Mali şi Burkina Faso.

„Figură istorică a mişcării jihadiste din Sahel, Bah ag Moussa este considerat responsabil pentru câteva atacuri împotriva forţelor maliene şi internaţionale”, a menţionat Parly într-o declaraţie.

Bah ag Moussa, care se afla pe lista teroriştilor urmăriţi de SUA, a fost lichidat marţi într-o operaţiune la care au participat trupe la sol elicoptere şi survine unei serii de misiuni în care forţele franceze au ucis zeci de combatanţi islamişti în ultimele săptămâni.

„Acesta este un succes major în lupta împotriva terorismului”, a adăugat Florence Parly.

Fostă putere colonială, Franţa are peste 5.100 de soldaţi în Africa subsahariană a căror principală misiune este combaterea militantismului islamist în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!