Politica

Incompetență totală la Constanța? Până și transportul în comun este blocat

Autobuzele CT Bus nu circulă, de astâzi dimineață, după ce angajații companiei au anunțat că intră în grevă spontană din cauză că revendicările lor nu au fost acceptate de către Primărie. Angajații spun că nu își vor relua activitatea până când primarul Virgil Chițac nu va merge să discute cu ei.

Transportatorii doresc o creștere salarială, preşedintele Sindicatului Liber Transport Comun Constanţa, Toma Daniel, a mărturisit, luni, pentru News.ro că toți angajații CT Bus au organizat un protest spontan.

„Toţi salariaţii sunt într-un protest spontan în curtea instituţiei.
Motivele sunt tergiversrea negocierilor contractului colectiv de muncă, am negociat trei luni şi după trei luni rezultatul este zero. Am fost minţiţi de către domnul primar, ni s-au promis anumite lucruri şi nu s-a concretizat nimic. Oamenii nu mai au încredere. Şi am ajuns în acest impas”, a spus Preşedintele Sindicatului Liber Transport Comun Constanţa, Toma Daniel.

Săptămâna trecută, mai mulți angajați ai societății de transport, au protestat în fața primăriei, solicitând o creştere a salariilor cu 1.000 de lei, dar şi un spor de muncă grea de cel puţin 15%.

CT Bus a transmis printr-un comunicat de presă că șoferii refuză să meargă pe traseu cât timp nu se va rezolva problema măririi salariilor.

„CT Bus anunţă publicul călător că se află în incapacitatea de a asigura transportul în comun, din cauza unei greve spontane. Astfel, şoferii refuză să iasă pe traseu, în contextul negocierilor eşuate pentru mărirea salariilor. Vă oferim scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că facem demersuri pentru rezolvarea acestei situaţii!”, a transmis compania de transport din Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!