Japonia are un nou prinț moștenitor, la un an după ce împăratul Naruhito a urcat pe tron

Prințul Fumihito, fratele împăratului japonez Naruhito, a fost declarat oficial moștenitor al tronului, în timpul unei ceremonii desășurate la Tokyo, relatează BBC.

Fumihito este cu șase ani mai mic decât Naruhito, care a devenit împărat anul trecut, după ce tatăl lor a abdicat.

Împăratul Naruhito nu are fii, iar fiica sa nu are dreptul să moștenească tronul, în ciuda solicitărilor de reformă care să permită și femeilor acest lucru.

Ceremonia „Rikkoshi no rei” de desemnare a unui moștenitor a fost amânată șapte luni din cauza pandemiei de coronavirus.

La ceremonie au participat familia imperială și 46 de invitați, dintre care majoritatea purtau măști și păstrau distanța, potrivit agenției de știri Kyodo.

În timpul ceremoniei, Naruhito l-a declarat pe Fumihito prinț moștenitor în fața poporului din Japonia și din străinătate. Fumihito a primit, de asemenea, sabia care le revine prinților moștenitori.

„Oamenii i-au venerat pe prințul moștenitor și prințesa moștenitoare după ce le-au văzut bunătatea în interacțiunile lor cu oamenii, așa că este o plăcere să vedem ceremonia Rikkoshi no rei”, a spus premierul Yoshihide Suga.

Împăratul emerit Akihito a abdicat anul trecut. El a primit permisiunea de a face acest lucru după ce a spus că nu se mai simte capabil să-și îndeplinească rolul din cauza vârstei și a stări sale de sănătate. El a fost primul monarh japonez care a abdicat în mai bine de 200 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!