Klaus Iohannis și Florin Cîțu promovează vaccinarea: sunt în Constanța la un centru de vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis merge joi în vizită la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa.

La această unitate militară a demarat marţi, 4 mai, un maraton de vaccinare. „Persoanele care doresc să se vaccineze, se pot prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă, doar în baza cărţii de identitate. Vaccinul folosit este cel dezvoltat de Pfizer şi BioNTech (Comirnaty), iar pentru maratonul din perioada 04 – 11 mai este disponibil un flux de vaccinare, care va funcţiona non-stop.

Asta înseamnă că, zilnic, aproape 100 de persoane se pot vaccina fără programare”, transmite Prefectura Constanţa. De asemenea, cele două fluxuri destinate turiştilor, care funcţionează în centrul de imunizare din Pavilionul Expoziţional, vor rămâne operaţionale, dar pentru constănţeni, care pot merge pentru prima doză de vaccinare fără programare, doar în baza cărţii de identitate.

Întâlnirea dintre premierul Florin Cîțu și operatorii din HoReCa va avea loc la Prefectura Constanța iar mai apoi va susține o conferință de presă.

Premierul a declarat astăzi că, dacă România atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. El a promis şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, astfel că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Medic endodont Dr. Reșit Ayla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!