InternationalUltima Ora

Laboratoare din Franţa şi Suedia confirmă otrăvirea cu Noviciok în cazul lui Navalnîi

Guvernul german a anunţat, luni, că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok şi a îndemnat din nou Rusia să coopereze în anchetă, tranmite Reuters, citat de Agerpres.

Laboratoare specializate din Suedia şi Franţa au confirmat rezultatele iniţiale din Germania, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

„Facem din nou apel către Rusia să dea explicaţii cu privire la evenimente. De asemenea, suntem în strânsă legătură cu partenerii noştri europeni pentru următorii paşi”, a adăugat Seibert.

Șeful serviciului de informaţii externe german ar fi dezvăluit, la o întâlnire secretă, că agentul neurotoxic de tip noviciok folosit pentru a-l otrăvi pe Navalnîi a fost mai puternic decât variantele folosite anterior, susține „Der Spiegel”.

Cum se manifestă otrăvirea cu noviciok?
Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, a explicat, la Digi24, că substanța a fost creată în laborator ca o armă chimică pentru a fi folosită în războaie.

El spune că neurotoxina întrerupe legăturile dintre celulele nervoase din creier și astfel se opresc funcțiile vitale ale organismului, în cele din urmă cel supus intoxicației murind prin asfixiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!