Liviu Dragnea: România poate livra fără probleme energie electrică pentru jumătate din Europa

Liviu Dragnea a fost invitat la DC News, la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, moderată de Răzvan Dumitrescu, unde a făcut câteva precizări privitoare la potențialul energetic al României:

„La Caragele sunt peste 100 de miliarde de metri cubi, iar cu ce are în platoul continental România nici nu ar trebui să se gândească la faptul că ar putea să fie în criză energetică vreodată. În curând, dacă nu începe extracția de gaze, prin ceea ce a reglementat Comisia Europeană, nu vom mai putea extrage gaze și rămân zăcămintele acolo, pentru că se face trecerea la energie verde“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Păi și minele pe care le-au deschis nemții?“, a întrebat, ironic, Liviu Dragnea.

„Ei sunt altceva! Nu că au deschis, mine, ci au demolat sate ca să mărească suprafața minei“, a completat Răzvan Dumitrescu.

„Și noi trebuie să fim altceva. Dacă tot potențialul hidroenergetic al României va fi pus în operă, pentru că încă sunt multe hidrocentrale care trebuie finalizate, dacă reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, care, la ora actuală, dacă negocierile care au fost finalizate cu chinezii erau lăsate în pace, acum aceste reactoare ar fi fost funcționale.

În acest condiții, România va avea energie electrică să dea fără probleme la jumătate din Europa. De asemenea, din punct de vedere al hidrocarburilor, subsolul României are rezerve uriașe”, a precizat Dragnea.

El a adăugat că modul în care se face exploatarea de către marile companii străine trebuie reglementat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!