Diverse

Lockdown de 17 zile în Turcia. Doar într-o singură zi au fost înregistrate 37.000 de cazuri de infectare cu Covid-19

Preşedintele Recep Erdogan a anunţat lockdown de 17 zile în Turcia, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei. Țara se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri.

Lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa. Președintele Erdogan a spus că bilanțul zilnic al infectărilor trebuie redus la mai puțin de 5.000 pe zi.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului. Supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, în pofida unor restricţii instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise duminica. Cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise, scrie Agerpres.

Turcia a înăsprit deja restricţiile menite să împiedice răspândirea virusului în 13 aprilie, în prima zi a Ramadanului. Măsurile adoptate atunci au reuşit să reducă parţial rata de contaminare, dar cifrele sunt departe de obiectivul anunţat de 5.000 de cazuri zilnice.

Turcia, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a lansat în luna ianuarie o campanie de vaccinare la nivel naţional cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Până în prezent, 13.3 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin şi 8.1 milioane ambele doze. De asemenea, a primit 2,8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!