Ludovic Orban: Încă nu suntem la vârful epidemiei, încă trebuie să respectăm toate regulile

Sărbătoarea pascală s-a derulat în condiţii „extrem de bune”, a declarat, marţi, premierul Ludovic Orban, care a adăugat că aceasta nu poate să constituie baza unei creşteri a riscului de răspândire a noului coronavirus, potrivit Agerpres.

„Modul în care s-a desfăşurat Sfânta sărbătoare de Paşte a fost un mod extrem de pozitiv. Aş vrea să transmit către toţi cetăţenii români, către preoţi, către slujitorii Bisericilor care au sărbătorit Paştele aprecierea şi respectul meu pentru modul exemplar în care au respectat regulile stabilite. Am trecut de un moment care putea să fie foarte dificil şi putea să aibă consecinţe negative. Cred că sărbătoarea pascală s-a derulat în condiţii extrem de bune şi că nu poate să constituie baza unei creşteri a riscului de răspândire a virusului”, a afirmat Orban, la TVR.

El a subliniat însă că nu este momentul pentru relaxare, iar măsurile luate de autorităţi trebuie respectate.

„Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, că trebuie să renunţăm la proverbul ‘Paza bună trece primejdia rea’, încă nu suntem la vârful epidemiei, încă trebuie să respectăm toate regulile, să respectăm toate măsurile care au fost luate de autorităţi pentru a continua această atitudine corectă de a ne feri de îmbolnăvire şi a-i feri şi pe cei din jurul nostru de riscul de îmbolnăvire”, a transmis prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!