Diverse

Mai mulți marinari, printre care și un român, au fost atacați de pirați în Golful Guneei

Militarii ruși au salvat 20 de ucraineni, ruși și un român din mâinile piraților în Golful Guineei. Potrivit comandantului unui detașament de nave de război al Flotei de Nord din Rusia, căpitanul Rank Stanislav Varik, militarii nu aveau informații dacă vreunul dintre pirați a rămas la bord, informează Interfax.

Echipajul navei, care a fost eliberată luni de marinarii ruși în Golful Guineei, includea 20 de cetățeni ucraineni, a declarat reporterilor căpitanul Stanislav Varik, comandantul navelor de război ale Flotei de Nord.

„În echipajul navei erau 22 de persoane: un rus, un român și 20 ucraineni. Toți sunt în viață și sănătoși. Ei erau adăpostiți într-o cameră izolata”, a menționat departamentul.

Varik a spus că, după ce a primit un mesaj de la Biroul Internațional de Activități Antipiraterie despre deturnarea navei, a decis să trimită acolo un elicopter, „care în cele mai dificile condiții hidrometeorologice – a fost o ploaie tropicală puternică – a zburat către zonă specificată”.

„Ajuns în zonă, am găsit o barcă rapidă de mare viteză, care manevra pe marginea vasului deturnat. Auzind sunetul elicopterului și văzându-l, pirații în număr de opt persoane erau deja încărcate în barcă la momentul sosirii elicopterului, iar barca s-a schimbat brusc”, a declarat comandantul detașamentului.

Potrivit acestuia, detașamentul de nave a fost pus în alertă totală, grupările de activitate antiteroristă ale marinarilor de pe toate navele detașamentului Flotei Nordului din Rusia au fost ridicate în alertă.

Militarii au reușit să stabilească legătura cu echipajul navei. „Atunci a început cea mai dificilă și periculoasă muncă – aterizarea unui grup de asalt (de foc) sub acoperirea unui elicopter, sub acoperirea puterii de foc a navei. Nava se afla la 300 de metri de nava deturnată. Marinii au lucrat rapid, clar și eficient”, a spus comandantul escadronului de nave.

Potrivit acestuia, șase pușcași marin s-au îmbarcat pe nava, asigurată de-a lungul lateral, au examinat nava timp de o jumătate de oră și au salvat echipajul ascuns. „Nu sunt victime”, a spus Varik.

El a mai menționat că un grup format dintr-un anchetator și un procuror a fost debarcat suplimentar pe navă. Potrivit comandantului detașamentului, acum nava este escortată de un detașament de nave la cererea căpitanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!