Diverse

Manelistul Dani Mocanu, condamnat la închisoare cu executare pentru melodia ”Curwa”

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat joi, de către Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare din cauza melodiei ”Curwa”, scrie G4Media. De asemenea, instanța obligă YouTube să înlăture videoclipul melodiei. Decizia nu este definitivă.

”O curwă dacă-ți iei, s-o ții în locul ei / Să n-o lași să gândească, să-i pui stop la idei / Să nu îi dai valoare decât ca la un câine / N-o duce la restaurant, ține-o în casă pe pâine”, este refrenul piesei.

În iulie 2019, maneaua lui Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, „în data de 27 aprilie 2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!