Marea păcăleală a USR-PLUS despre ‘Fără penali în funcții publice’

Inițiativa „Fără penali în funcții publice”, marea campanie în jurul căreia USR-PLUS și-a creionat imaginea, a fost semnată de peste un milion de români. Ce se așteptau oamenii de bună-credință care au semnat această inițiativă? Să nu mai vadă în funcții publice persoane condamnate definitiv pentru fapte de corupție.

Totuși, lucrurile nu stau chiar așa, iar persoanele condamnate pentru fapte de corupție vor putea ajunge în funcții publice, după o anumită perioadă, când vor fi considerate reabilitate.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Stelian Ion, deputat USR și candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, într-o emisiune electorală, „Fără penali în funcții publice va fi literă în Constituție, la sfârșitul mandatului”, a spus Stelian Ion.

Întrebat de moderatorul Ionuț Cristache „Ce-nseamnă penali în accepțiunea dumneavoastră?”, Ion a replicat:

„Persoane condamnate penal, în mod definitiv, de către instanțele judecătorești, pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei cauze care înlătură aceste interdicții. Cum ar fi, spre exemplu, reabilitarea, pentru că nu poate fi pe viață o astfel de interdicție”, a afirmat Stelian Ion.

„Adică cum e acum în Constituție, aproximativ”, a concluzionat Cristache.

„Acum nu este, acum un judecător îți poate sau nu-ți poate (n.a. – suspenda drepturile cetățenești). Este la latitudinea judecătorului. S-au întâmplat cazuri în care nu le-au interzis. Ideea este, din start, să fie blocată orice posibilitate de a candida O PERIOADĂ A VIEȚII”, a afirmat Stelian Ion.

Practic, o persoană care a fost condamnată, să zicem, pentru o faptă de corupție nu va mai putea ocupa o funcție publică câțiva ani, până când aceasta va fi reabilitată de Justiție.

De-aici reiese că Alianța USR-PLUS nu a fost corectă cu electoratul său, iar inițiativa trebuia să se intituleze, de fapt, „Fără penali în funcții publice – DOAR O PERIOADĂ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!