Mircea Lucescu a dat lovitura: Bonus de milioane de euro pregătit de patronii lui Dinamo Kiev

Cel mai titrat antrenor român de fotbal, Mircea Lucescu (75 de ani), face din nou istorie pentru Dinamo Kiev și răsplata financiară va fi substanțială.

La revenirea în Ucraina, Lucescu a câştigat Supercupa, a dus Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor și în optimile Ligii Europa. Weekend-ul trecut, echipa antrenată de Mircea Lucescu a câștigat și campionatul.

Pe 13 mai, românul ar putea cuceri și Cupa Ucrainei.

Patronii clubului pregătesc un bonus de 3,5 milioane de euro pentru Mircea Lucescu. Informaţia a fost dezvăluită de Alexander Denisov, directorul postului Football 1/2/3 şi a fost publicată în tribuna.com, scrie DigiSport.

„Le sunt recunoscător medicilor, staff-ului, dar, în primul rând, vreau să-i spun un enorm ‘mulțumesc!’ lui Mircea Lucescu, care a creat o echipă eficientă într-un timp scurt. Doar un orb n-ar vedea că echipa a crescut din punct vedere al calității. Jucăm diferit, iar el știe ce vrea. Am riscat, vă spun sincer, când l-am numit pe Mister, dar riscul este justificat. Îi sunt foarte recunoscător. Să-i dea Dumnezeu multă sănătate și să antreneze mulți ani la același nivel”, a declarat patronul şi preşedintele lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, după obţinerea titlului.

Echipa Dinamo Kiev, antrenată din acest sezon de Mircea Lucescu, a câştigat campionatul Ucrainei pentru prima dată din 2016 şi a pus capăt dominaţiei lui Şahtior Doneţk,

Dinamo Kiev obţine astfel pentru a 16-a oară titlul.

”Le sunt recunoscător băieţilor, felicitări pentru ei, pentru jucători. Au învăţat să joace pentru a câştiga, pentru a fi învingători. Au dat tot ce e mai bun zi de zi pentru a deveni campioni”, a spus Lucescu (75 ani) la finalul partidei, el scoţând în evidenţă în mod deosebit compartimentul ofensiv al echipei.

Sâmbătă, antrenorul român a fost apreciat pentru performanţele obţinute cu echipele din fotbalul ucrainean, AFP dedicându-i un material intitulat: ”Mircea Lucescu, făcătorul de minuni din Ucraina”.

AFP nota că Lucescu (75 ani) a fost primit cu răceală de fani la Dinamo Kiev, el venind de la eterna rivală, Şahtior Doneţk, însă la 9 luni după preluarea băncii tehnice a formaţiei din capitala Ucrainei a adus formaţia foarte aproape de titlu. Mircea Lucescu îşi va adăuga un al 9-lea titlu în palmares, primele 8 fiind câştigate cu Şahtior.

”Nu a fost uşor pentru mine”, a spus tehnicianul român săptămâna trecută, după ce Dinamo Kiev a învins în deplasare cu 1-0 pe Şahtior în etapa a 22-a, el explicând astfel de ce nu-şi manifestă bucuria în urma rezultatului obţinut. Sursa citată notează că la Şahtior Doneţk, românul este o adevărată ”legendă”, el pregătind echipa -o între 2004 şi 2016. Cu el la cârmă, Şahtior a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe, precum şi Cupa UEFA în sezonul 2008-2009, singurul trofeu continental.

De aceea, nota AFP, când a sosit la Dinamo Kiev, după ce a mai avut experienţe în Turcia şi Rusia, fanii grupării au afişat chiar bannere inscripţionate: ”Lucescu pleacă!”, iar antrenorul chiar a recunoscut că la un moment dat se gândea să părăsească formaţia. La acestea s-a suprapus şi factorul politic, mulţi fani ai lui Dinamo fiind ultranaţionalişti ucraineni şi nu vedeau cu ochi buni sosirea unui tehnician care a pregătit pe ruşii de la Zenit Sankt Petersburg.

”Nu mă interesează ce fac fanii, eu am venit să ajut pe Dinamo Kiev să devină cât mai bună”, a spus, la un moment dat, Lucescu, iar pe măsură ce timpul a trecut, cuvintele antrenorului român s-au concretizat în rezultatele de pe teren.

”Fără să schimbe echipa, Lucescu a schimbat în mod neaşteptat rezultatele. A scos tot ce e mai bun din jucători, care au trecut la nivelul următor. El găseşte o abordare individuală pentru toată lumea. Are o mare autoritate, iar jucătorii au mare încredere în el”, declara pentru AFP Artem Frankov, redactor-şef al revistei ucrainene ”Football”.

Aşadar, în acest sezon, pe lângă câştigarea campionatului, Mircea Lucescu ar putea să o ducă pe Dinamo Kiev şi la câştigarea Cupei Ucrainei, echipa urmând să dispute finala în luna mai.

În pofida acestei situaţii, scria AFP, ultraşii lui Dinamo Kiev continuă să ceară plecarea tehnicianului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!