Navă atacată de piraţi, în largul Nigeriei, răpind trei marinari

O companie de transport maritim este în negocieri pentru a obţine eliberarea a trei marinari greci răpiţi la mijlocul lunii noiembrie de piraţi în largul Nigeriei, a anunţat duminică Ministerul Marinei Comerciale din Grecia, relatează AFP.

Trei din cinci membri ai echipajului navei de alimentare Stelios K, aflată sub pavilion togolez, au fost răpiţi la 16 noiembrie când mai mulţi atacatori au luat cu asalt vasul, potrivit agerpres.ro.

Compania Royal Ship Management, proprietara navei-cisternă, este în discuţii pentru a obţine eliberarea marinarilor, conform ministerului.

Piraţii i-au răpit pe căpitan şi pe doi membri ai echipajului de pe Stelios K. Cei doi marinari rămaşi au putut să piloteze nava până la Lagos.

Cei cinci marinari sunt cu toţii sănătoşi, a precizat aceeaşi sursă.

Este a 23-a răpire din Golful Guineei din acest an. În total, au fost răpite 118 persoane, conform companiei britanice Dryad Global, specializată în securitate maritimă.

Dryad Global a transmis o „evaluare de risc critică” pentru Golful Guineei imediat după răpirea marinarilor eleni, explicând că este al doilea caz de acest fel din ultimele trei zile, într-un context de „înmulţire a incidentelor” de securitate în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!