Politica

Nicușor Dan a lăsat USR-PLUS și face campanie pentru alegerile parlamentare alături de PNL

Nicușor Dan apare în multiple afișe electorale alături de premier și candidați ai PNL. USR-PLUS s-au fotografiat cu edilul într-un singur afiș electoral pentru alegerile din 6 decembrie.

Zilele acestea, bucureștenii primesc pliante electorale ale candidaților PNL care s-au pozat alături de primarul general. Cel mai răspândit este cel al premierului Ludovic Orban, candidat pe primul loc pe listele de București pentru Camera Deputaților.

PNL derulează inclusiv o campanie pe Facebook în care premierul și primarul general par că stau la sfat.

Un alt pliant circulă în sectorul trei, unde candidează secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Liberalii au inclusiv un video pe pagina de Facebook în care, alături de Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Florin Cîțu sau Ciprian Ciucu, apare și Nicușor Dan. Sub fotografia lui scrie „Primarul Capitalei susținut 100% de PNL”

„PNL l-a ajutat foarte mult, iar USR-PLUS nu a făcut altceva decât să bage bețe în roate. Inclusiv contribuția financiară din precampanie a fost făcută de PNL, sediul de campanie, la fel”, au adăugat liberalii.

Liderii USR-PLUS susțin că, de fapt, Nicușor Dan este cel care nu dorește să participe la invitațiile acestui partid.

„Nu a vrut. Nicușor Dan a avut invitații la mai multe evenimente, la București. Și la modul general, «Nicușor, ești bine venit la orice eveniment», și invitații particulare.

Există și în momentul acesta o invitație foarte clară pentru un eveniment electoral online pe care îl facem pe 1 decembrie, invitație lansată de o săptămână, și nu avem niciun răspuns”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, Ionuț Moșteanu.

Moșteanu a precizat că nu au existat refuzuri clare din partea primarului general, ci pur și simplu acesta din urmă nu a răspuns. Alte surse din coaliția noilor partide au precizat că acuzația potrivit căreia USR și PLUS nu au ajutat la campania din toamnă este falsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!