Noul tratament de succes pentru pacienții cu COVID-19 testat la Timișoara. Musta: „Important este să fie administrat precoce”

Schema de tratament cu anticoagulante introdusă într-o formă incipientă a infectării cu noul coronavirus a dat rezultate la Timişoara. Potrivit şefului secţiei de Boli Infecţioase a spitalului, doctorul Virgil Musta, de trei săptămâni, de când aplică acest tratament, numărul celor care au avut nevoie de intubare a scăzut.

„În urmă cu aproximativ o lună, văzând studiile clinice și rezultatele acestora, pe lângă faptul că la necropsie la o serie de pacienți s-a observat o coagulare la nivelul vaselor mici, atât la nivelul plămânilor cât și pe alte organe, am hotărât să introducem preventiv tratament anticoagulant la pacienții confirmați, pe anumite criterii clinico-biologice. Ne așteptam să avem un rezultat favorabil, în sensul că pacienții nu au mai necesitat terapie intesivă pe aparate de ventilație mecanică”, a spus la Digi24 Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

„Important este ca această terapie să fie administrată precoce, pentru că este una dintre complicațiile care intervin în formele de evoluție severă a pacienților cu infecții cu COVID”, a adăugat el.

Musta a spus că sunt și alte spitale din țară care folosesc acest tratament.

„Urmează să fie un ghid la nivel național care să cuprindă acest tratament – și este foarte bine făcut de către Comisia de Cardiologie și Hematologie. Sunt convins că nu numai eu am introdus acest tratament, dar probabil eu am prezentat aceste rezultate”, a mai spus medicul.

Musta a precizat că anticoagulantele se administrează alăuri de alte tratamente pentru pacienții cu COVID, în funcție de starea fiecăui pacient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!