PoliticaUltima Ora

Premierul Cîțu minimalizează scandalul uciderii ursului Arthur: „Se pare că nu e cel mai mare urs”

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, după ședința de guvern, că a avut o discuție cu ministrul Tanczos Barna despre uciderea ursului Arthur, despre care asociațiile de mediu spun că era cel mai mare urs din România. „Se pare că nu era cel mai mare urs”, a declarat Cîțu.

„Am avut o discuție cu domnul ministru, înțeleg că există o anchetă, vom vedea care sunt rezultatele. Se pare că nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte. Se pare că nu este cel mai mare urs, vom vedea care sunt concluziile anchetei”, a declarat Cîțu, întrebat despre ursul vânat de un prinț din Austria.

Și ministrul Mediului, Tanczos Barna, a încercat să justifice posibilul act de braconaj prin faptul că urșii „creează probleme”.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat miercuri la Digi24 că braconajul este principala suspiciune în cazul ursului Arthur, împușcat pe un fond de vânătoare din Covasna, în locul unei ursoaice care provoca pagube în gospodăriile oamenilor. Berceanu a enumerat mai multe indicii care ridică semne de întrebare: de la confundarea unei ursoaice cu un mascul-alfa, până la graba cu care s-a decis împușcarea ursului.

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie, și, contra unei taxe de 7.000 de euro și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula. În schimb, prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Medic endodont Dr. Reșit Ayla

One thought on “Premierul Cîțu minimalizează scandalul uciderii ursului Arthur: „Se pare că nu e cel mai mare urs”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!