Social

Prințul Emanuel de Liechtenstein și prințul Dimitrie Sturdza îl dau în judecată pe reprezentantul Agent Green

Alteța Sa Prințul Dimitrie Sturdza, care deține o reședință în Brădeţelu, sat aparţinător al comunei mureşene Ibăneşti, a reacționat la acuzele aduse Prințului Emanuel de Liechtenstein referitoare la împușcarea ursului pe nume Arthur venite din partea ONG-ului Agent Green, informează în exclusivitate zi-de-zi.ro. El anunță în acest fel că se solidarizează cu prințul Emanuel de Liechtenstein și îl dă în judecată pe Gabriel Păun, de la Agent Green, și cere un milion de euro.

„Noi, eu împreună cu Prințul Emanuel de Liechtenstein, vom intenta un proces împotriva lui Gabriel Păun și îi vom cere un milion de euro despăgubiri, bani care se vor duce la familiile care au avut oameni morți din cauza atacurilor de urși. Mă solidarizez cu Prințul Emanuel, la fel cum toți vânătorii din România sunt solidari cu mine”, a spus Prințul Dimitrie Sturdza pentru Zi-de-zi.ro.

„În vremea lui Nicolae Ceaușescu, în România erau undeva la 4.000 de urși, iar în prezent sunt undeva între 8.000 și 12.000 de urși. E adevărat, nu au fost numărați, lucru foarte greu de făcut, dar ce este sigur, este că sunt prea mulți urși. Aici, la reședința mea de pe Valea Gurghiului, am avut un câine care a fost omorât de un urs care se tot plimba pe aici. Sunt patru urși ceva mai sus de unde stau eu și nu te mai poți plimba prin pădure. Dacă nu ai pușca la tine, nu te plimbi prin pădure deoarece e extrem de periculos. De fiecare dată când e ucis un urs se face mare tam-tam în ziare, la televizor, dar când este omorât un om de un urs, trece așa, ca o știre banală. Urșii, pentru cei de la Agent Green, sunt mai importanți decât viețile oamenilor. Noi, aici pe Valea Gurghiului, a trebuit să ne organizăm, pentru copiii care se duc la școală pe timp de iarnă când urșii nu mai hibernează și se plimbă după hrană. Trebuie să vină o mașină și să-i ia deoarece pot apărea urși pe drum care să-i atace. În Sinaia sunt patru urși care se plimbă de fiecare data plus alți opt împrejur care se duc noaptea și răstoarnă tomberoanele în căutare de hrană. Nu mai spun de acel urs care a dezgropat un mort pe care l-a mâncat”, a declarat, pentru Zi de Zi, Prințul Dimitrie Sturdza.

Acesta a precizat faptul că afirmațiile reprezentanților Agent Green legate de modul în care ursul a fost omorât de către Prințul Emanuel de Liechtenstein nu au fundament real.

„În ce privește ursul Arthur, cel mai mare urs după cei de la Agent Green, nici măcar nu avea un nume. Ei au fost cei care i-au pus acest nume. Aici, în zona unde locuiesc pe Valea Gurghiului, sunt doi urși mai mari decât acel urs pe care l-au botezat Arthur. A fost un urs, cel numit de ei Arthur, de 598 de puncte care a fost împușcat la 300 de metri de o fermă unde a făcut ravagii. Gabriel Păun, reprezentantul Agen Green, a mințit, în primul rând că nu e cel mai mare urs din România, ursul lui Ceaușescu are 670 de puncte, al meu are 620, iar cel botezat de ei Arthur nici măcar nu avea 600 de puncte. A doua minciună spusă de el a fost aceea că ursul a fost căutat sus în munte unde avea locul lui, lucru, de asemenea, neadevărat. Au făcut o campanie de defăimare împotriva Prințului Emanuel”, a precizat Dimitrie Sturdza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!