Social

România, groapa de gunoi a Germaniei: Încă 30 de containere pline cu deșeuri au fost găsite în Portul Constanța

Alte 30 de containere sosite din Germania cu deşeuri, pentru aceeaşi firmă din Prahova, au fost descoperite în ultimele două zile în Portul Constanţa Sud Agigea.

Citește și: 150 de tone de deșeuri neconforme din Bulgaria, descoperite la Vama Veche

”În perioada 12.05 – 13.05.2021, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi cu reprezentanţi ai Agenţiei FRONTEX, au identificat alte 30 de containere sosite din Germania, pentru aceeaşi firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activităţi de import în România”, precizează vineri Garda de Coastă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Prin Portul Constanţa, România a devenit groapa de gunoi a Europei. Autoritățile zic că iau măsuri

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 600 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României, arată sursa citată.

Şi în acest caz a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

Citește și: România ÎNGHITE gunoiul europei? După gunoiul din Germania, urmează gunoiul Bulgariei, oprit la vamă

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi nerespectarea regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!