Social

România ÎNGHITE gunoiul europei? După gunoiul din Germania, urmează gunoiul Bulgariei, oprit la vamă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei ansambluri rutiere, cantitatea de 59.220 de kilograme de deșeuri din material plastic, metal și oțel, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare, anunță Poliția de Frontieră.

În urma controlului specific asupra a trei marfare, conduse de doi șoferi bulgari, în vârstă de 42, respectiv 52 de ani, și un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, polițiștii de frontieră din Giurgiu au stabilit, conform documentelor de însoțire, că transportau deșeuri din diferite materiale.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, s-a constatat faptul că „unul dintre automarfare transporta cantitatea de 24.360 de kilograme deșeuri din oțel, în cel de-al doilea se aflau 15.660 kilograme deșeuri din plastic, iar cel de-al treilea transporta cantitatea de 19.200 kilograme de deșeuri metalice.”, arată comunicatul Poliției de Frontieră.

Cele trei transporturi erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinații diferite societăți comerciale situate pe teritoriul României.

„Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferii celor trei automarfare au prezentat documentații de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.”, mai arată Poliția de Frontieră.

Citește și: Prin Portul Constanţa, România a devenit groapa de gunoi a Europei. Autoritățile zic că iau măsuri

50 de containere cu deșeuri au fost oprite în Portul Constanța, în ultimele zile
Ieri, Poliția de Frontieră a anunțat că alte 25 de containere cu 500 de tone de deșeuri au fost oprite în Portul Constanţa. Anterior, vineri și luni, Poliția de Frontieră anunța depistarea a 10, respectiv 15 containere cu deșeuri din Germania.

Și în acest caz, „în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 500 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.”, precizau Poliția de Frontieră.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!