International

Rusia face o amenințare extrem de dură împotriva americanilor

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a apreciat luni că SUA s-ar putea confrunta cu „consecinţe fatale” dacă ignoră avertismentele Moscovei de a nu permite Ucrainei să folosească armele furnizate de Washington pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Serghei Riabkov s-a referit la decizia de săptămâna trecută a preşedintelui american Joe Biden de a aproba folosirea armelor livrate de SUA pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei implicate în atacuri în regiunea ucraineană Harkov.

„Aş vrea să-i avertizez pe liderii americani împotriva erorilor de calcul ce pot avea consecinţe fatale. Din motive necunoscute, (liderii americani) subestimează gravitatea ripostei pe care ar putea-o primi”, a declarat Riabkov, citat de agenţia RIA.

Acesta a amintit de comentariile făcute săptămâna trecută de preşedintele rus Vladimir Putin potrivit cărora ţările NATO se joacă cu focul şi riscă declanşarea unui conflict global mai amplu.

„Fac apel la aceste figuri (din SUA) … să acorde o parte din timpul lor, pe care par să şi-l petreacă cu nişte jocuri video, judecând după lejeritatea cu care abordează lucrurile, studierii a ceea ce a spus în detaliu Putin”, a continuat Riabkov.

Preşedintele rus a transmis „un avertisment foarte important şi care trebuie tratat cu maximă seriozitate”, a adăugat responsabilul diplomaţiei ruse.

CE A SPUS PUTIN
Vladimir Putin a afirmat că Occidentul ar fi direct implicat în orice fel de folosire de către Ucraina a armelor occidentale pentru a lovi în profunzime Rusia, întrucât astfel de atacuri ar necesita ajutorul sateliţilor occidentali, al informaţiilor şi capacităţilor militare occidentale, aminteşte Reuters; secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus la rândul său săptămâna trecută că Alianţa nord-atlantică are dreptul să ajute Ucraina să-şi susţină dreptul la autoapărare şi că prin aceasta NATO nu devine parte a conflictului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!