Politica

S-a adoptat Legea, în care vor primii sprijin financiar copiii supraviețuitorilor Holocaustului

Parlamentul României a adoptat Legea pe care am inițiat-o în vederea acordării unui sprijin financiar pentru copiii supraviețuitorilor Holocaustului și ai celorlalte persoane persecutate din motive etnice în perioada Holocaustului.

Legea este un mic și tardiv ajutor pentru cei care au fost alături în permanență de părinții lor, victime ale Holocaustului. De multe ori, societatea are tendința să uite că acești copii, ajunși în prezent la o vârstă înaintată, alături de suferința proprie, au fost nevoiți să trăiască cu suferința și amintirile dramelor prin care au trecut părinții lor. Văd acest sprijin și ca un gest de demnitate față de ei și față de modul în care au știut să își susțină părinții.

Potrivit Legii:
• Copilul minor la data la care unul sau ambii părinţi s-au aflat în una dintre următoarele situaţii – «deportat în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, privat de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare, refugiat, expulzat sau strămutat în altă localitate, a făcut parte din detașamentele de muncă forțată, supraviețuitor al trenului morții, evacuat din locuința pe care o deținea» precum şi copilul născut în perioada în care unul sau ambii părinţi s-au aflat în una dintre situaţiile menționate anterior are dreptul la o indemnizaţie lunară în acelaşi cuantum cu indemnizaţia de care ar fi beneficiat părintele său decedat, stabilită conform prevederilor în vigoare la data depunerii cererii de către copil.

• Copilul născut după încetarea situaţiilor menționate anterior are dreptul la o indemnizaţie lunară în cuantum de 50% din indemnizaţia de care ar fi beneficiat părintele său decedat, stabilită conform prevederilor în vigoare la data depunerii cererii de către copil.

”Am fost onorat să promovez această Lege împreună cu prietenii și colegii mei, domnul deputat Ovidiu Victor Ganț și domnul Slavoliub Adnagi.

Sunt recunoscător grupurilor parlamentare care mi-au acordat încrederea și colegilor care au fost de acord să devină co-semnatari ai Proiectului Legislativ : domnul deputat Alfred Simonis, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, domnul deputat Szabó Ödön, domnul deputat Varujan Pambuccian și domnul deputat Ovidiu Victor Ganț.” a declarat Silviu Vexler, deputat și Președintele Federației Comunităților Evreiești din România

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

4 comentarii la „S-a adoptat Legea, în care vor primii sprijin financiar copiii supraviețuitorilor Holocaustului

 • Aceiasi neconstitutionalitate ca in legea nr.232/2020 , privind beneficiari numai copii ai caror parinte a DECEDAT.Prevederile sunt copiate de acolo , autorii fiind aceiasi . Aceasta contravine Constitutiei Romaniei , art.16(1) – EGALITATE IN FATA LEGII !.Parlamentul a impartit urmasii beneficiarilor DL nr.118/1990 in 2 categorii : cei care sunt beneficiari DACA PARINTELE A DECEDAT si cei care ….mai asteapta. Chiar nimeni nu sesizeaza aceasta grava nedreptate ?

  Răspunde
 • Doamne fereste, care copiii … ca acum sunt oameni mari cred ca au peste 80 de ani. Ce dracu chiar asa?

  Răspunde
 • Încă o lege anti-România! Statul român nu are nici o obligație față de evrei! Nu România i-a bagat in lagăre! Germania încă plătește pentru ceeea ce a făcut Hitler … iar cei care au suferit sunt despagubiti de statul român. Ce treaba are cu România?

  Răspunde
 • Vai de mama voastră de politicieni! Niste scarbe ordinare, ne vindeti la orice colt. Puneti frate România la vânzare cu totul sa stim o treaba

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!