Politica

Senatorul PNL Virgil Guran, oportunist din fire, joacă la două capete, chiar trei

Senatorul PNL Virgil Guran, unul din cei mai apropiați colegi ai lui Ludovic Orban, a declarat marți pentru ȘTIRIPESURSE.RO că nu va demisiona din grupul parlamentar PNL pentru că în opinia sa lupta cu problemele din partid trebuie dusă din interior. El a indicat că mai mulți foști susținători ai lui Orban nu îl vor urma pe fostul lider pentru că în opinia lor există oameni în PNL cu care se pot regla lucrurile care nu funcționează în partid. Senatorul a adăugat că deși nu este de acord ca PNL să guverneze cu sprijin PSD, totuși „pentru o perioadă de câteva luni trebuie să guvernăm cu oricine e posibil” pentru a se depăși criza sanitară și economică.

– Cum comentați dezafilierea dlui Ludovic Orban din grupul parlamentar PNL?

Virgil Guran: – Este dreptul lui să facă ceea ce crede. Din punctul meu de vedere, îmi pare foarte rău, eu țin la Ludovic Orban și l-am sprijinit întotdeauna și consider că este un politician bun și necesar Partidului Național Liberal. Eu am încercat să discut cu el acum câteva zile să renunțe și să rămână în partid pentru că eu cred că mai are multe de spus în PNL și împreună cu cei care l-am sprijinit cred eu că puteam să aducem un plus în viitor. Nu se știe ce se întâmplă mai departe în PNL și sunt convins că era nevoie de el la un moment dat, dar îi respect opțiunea, îi respect hotărârea.

Am fost, cred, colaboratorul nr. 1 al lui Ludovic Orban de-a lungul timpului, însă din punctul meu de vedere consider că trebuia să rămânem în partid. Sunt multe probleme care trebuie puse la punct în PNL, dar trebuia să o facem din interior. Chiar dacă există supărări, chiar dacă au fost anumite lucruri în neregulă, un partid trebuie să meargă înainte.

Vă spun ceva, din cei care conduc acum partidul, o mare parte oricum și dacă ar fi câștigat Ludovic Orban președinția s-ar fi regăsit în conducerea PNL, deci avem cu cine să facem, la un moment dat, treabă.

– Intenționați să demisionați din grupul parlamentar PNL?

– Sunt convins că vor fi dezafilieri și la Senat, dar nu vor fi mulți colegi.

Eu nu voi demisiona din grupul PNL, sub nicio formă. Mi-am exprimat poziția chiar în cadrul Congresului, am spus că rămân aici, fac tot ce pot. Știu că poate mulți nu mă agreează pentru că spun lucrurilor pe nume și spun că sunt probleme în PNL, dar rămân aici. Pentru mine partidul e important și o să sprijin cu tot ce pot să ne revenim.

– Dvs militați pentru revenirea la o stare de colegialitate în PNL.

– Da. Trebuie să se lase orice orgoliu, important e să avem cei mai buni oameni în actul guvernamental. În același timp să existe o colaborare între cei pe care îi desemnăm în Guvern și parlamentari. Să se stingă orice reticență între cei care l-au sprijinit pe Orban și Cîțu și să ne axăm exclusiv pe principalele probleme ale țării, problema sanitară și cea economică, prețurile la energie.

Colegii care rămân în partid și care au fost în echipa Orban au cerut acest lucru, în sensul că țin aproape cu ei și să transmit acest mesaj, o să-l transmit și o să militez pentru acest lucru. Să nu se înțeleagă greșit, nu mergem să negociem ceva în interesul propriu, nu. Și să nu se înțeleagă greșit, că am auzit colegi spunând că gata, am capitulat. Nu, efectiv dorim să schimbăm lucrurile în bine. Subliniez, nu este bine ce se întâmplă în PNL. Sunt convins însă că și noi cei care l-am susținut pe Ludovic Orban, precum și cei din partea cealaltă, se vor găsi mulți oameni cu cap care vor face de așa natura încât împreună să rezolvăm lucrurile.

– Sunteți de acord cu un Guvern sprijinit de PSD?

– Eu sunt împotriva unei guvernări cu sprijin de la PSD, dar sunt un om realist și un om care trăiește în societate și în realitate și îmi dau seama că acum, pentru o perioadă de câteva luni trebuie să guvernăm cu oricine e posibil numai să fie un Guvern cu puteri depline să ia măsuri. Asta poate să fie o soluție pe termen scurt, care oricum nouă ca PNL ne va face rău, dar important e să fie bine pentru țară. Chiar dacă se întâmplă acest lucru cu care nu sunt de acord, dacă va trebuie să se întâmple, trebuie să fie pe o perioadă scurtă și apoi dreapta să fie dreapta, iar stânga să fie în opoziție. Deci este posibil să vedem și acest lucru (Guvern cu sprijin PSD, n.red.), dar bine ar fi fost să rămânem dreapta să guvernăm și stânga să rămână cu alternativa ei când va veni timpul, sper cât mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!