PoliticaUltima Ora

Şerban Nicolae acuză din nou un blat PSD-PNL: În actualul Parlament nu mai există putere şi opoziţie

Senatorul Şerban Nicolae, primul pe lista de candidaţi a Partidului Ecologist Român (PER) pentru Senat în circumscripţia Bucureşti, i-a criticat dur pe foştii colegi de partid din PSD şi a sugerat din nou că ar exista un pact între social-democraţi şi liberali.

„Dacă vă uitaţi cu atenţie, veţi constata că în actualul Parlament nu mai există putere şi opoziţie, în termeni reali. Există voci distincte, dar ca să nu se mai observe, Parlamentul se întruneşte din ce în ce mai rar. Nu s-a putut dezbate şi vota o moţiune de cenzură pentru că au lipsit parlamentari. (…) Eu cred că electoratul român merită ceva mai mult respect. Reprezentativitatea si legitimitatea decidenţilor politici sunt puse grav sub semnul întrebării dacă la alegeri participă jumătate din populaţia cu drept de vot a României. Dacă avem o clasă politică incapabilă să scoată la vot pentru exprimarea unei opţiuni mai mult de jumătate din cetăţenii cu drept de vot, înseamnă că această clasă politică este în gravă suferinţă, suferinţă morală, în primul rând”, a afirmat Şerban Nicolae citat de Agerpres.

Tototdată, Şerban Nicolae reiterează ideea de amânare a alegerilor parlamentare din decembrie, în contextul în care numărul cazurilor de Covid-19 înregistrate zilnic a ajuns extrem de ridicat.

„În mod evident, cifrele arată că situaţia privind epidemia COVID-19 se agravează: există o pantă ascendentă care nu a avut mai multe cocoaşe, nu suportă figuri geometrice foarte complicate, ci de la zi la zi sunt tot mai multe cazuri noi, ceea ce arată că măsurile guvernamentale sunt fie proaste, fie ineficiente. În ambele cazuri însă, lucrurile sunt grave. Toţi specialiştii, chiar şi cei care au mai dat rateuri din când în când, convin asupra faptului că lucrurile merg spre mai rău. Asupra unor chestiuni foarte importante nu mai există dubii: şi anume că o persoană infectată multiplică rata de transmitere a acestui virus, care nu are deocamdată nici tratament adecvat, nici vaccin, astfel încât nu avem cum să ne aşteptăm la o îmbunătăţire a situaţiei în perioada următoare. În aceste condiţii, toate acele praguri psihologice sau mai puţin psihologice indicate chiar de autorităţi au fost depăşite şi în ceea ce priveşte raportarea de 3 la mia de locuitori şi în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi. De aceea noi am insistat că aceste alegeri ar trebui să fie secundare, lăsând prioritate absolută sănătăţii şi protejării oamenilor”, a declarat senatorul.

Fostul pesedist adaugă că PER va respecta regulile şi va participa la alegerile din decembrie dar etichetează drept „ridicolă” comparaţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis cu Statele Unite ale Americii unde, potrivit lui Şerban Nicolae, „aproape 40 de milioane de alegători au votat prin corespondenţă”.

„Ne supunem însă regulilor şi dacă cei care decid insistă că cel mai important pentru români este să obţină nişte cetăţeni statutul de senatori şi deputaţi, suntem obligaţi să participăm la alegerile organizate pe 6 decembrie. Nu o să înţelegem însă de ce prioritate este să devină parlamentari cei care au fost respinşi de alegători la alegerile locale şi o serie întreagă de indivizi care nu au făcut mare lucru în viaţa publică, n-au excelat în vreun domeniu, insistă că asta este prioritatea numărul 1 a României. Comparaţia pe care domnul Iohannis a făcut-o cu procesul electoral din SUA mi s-a părut ridicolă, în condiţiile în care în SUA aproape 40 de milioane de alegători au votat prin corespondenţă, să vii şi să spui că în România se pot desfăşura în siguranţă alegerile pe 6 decembrie. De asemenea, mi s-a părut ridicolă acea explicaţie a numărului mare de cazuri după alegerile din 27 septembrie care nu au fost puse pe seama procesului electoral, ci pe seama petrecerilor de după, ca şi cum toate partidele participante au avut ceva de sărbătorit după alegerile locale”, a afirmat Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!