International

Tensiune MAXIMĂ. China, înjurată de ministrul de Externe din Filipine: ”IEȘI ÎN P*** MEA AFARĂ”

Teodoro Locsin, ministrul de Externe din Filipine, a postat un mesaj pe Twitter în care a cerut ca vasele Chinei să iasă din apele disputate ale Mării Chinei de Sud, doar că a folosit un limbaj vulgar pentru a face acest lucru.

“China, prietene, nu știu cum să o zic mai politicos. A, da. IEȘI ÎN P*** MEA AFARĂ. ”, a spus Locsin într-un mesaj pe contul său personal de Twitter.

“Ce faci cu prietenia noastră? Tu. Nu noi. Noi ne străduim. Tu. Ești ca un țăran urât care își forțează atenția pe un tip frumos, care vrea să fie prietenos; nu să creeze o provincie chineză …” , a sa mai spus Locsin.

China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, prin care trec în fiecare an aproximativ 3 trilioane de dolari din comerțul cu nave. În 2016, un tribunal din Haga a decis că cererea chinezilor, pe care Beijingul o justifică prin niște hărți ale sale mai vechi, este incompatibilă cu dreptul internațional.

De asemenea, într-o declarație făcută luni, ministerul de Externe al a acuzat garda de coastă a Chinei de ”blocare, manevre periculoase și provocări radio ale navelor de gardă de coastă filipineze”, scrie Reuters. Ambasada Chinei la Manila nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta acest mesaj.

Medic endodont Dr. Reșit Ayla
Dr. Reșit Ayla – CLICK PE IMAGINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!