USR-PLUS, atac fără precedent la adresa PNL: blochează orice colaborare în coaliție

Senatorul USR PLUS Marius Bodea susţine că Mihai Chirica şi Costel Alexe, „cei doi moroi din fruntea Primăriei şi a CJ Iaşi”, sunt „mângâiaţi pe creştet” de conducerea PNL, el precizând că, dacă liberalii nu se delimitează de cei doi politicieni, USR PLUS nu va face alianţă la Iaşi cu PNL.

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că atitudinea conducerii PNL de tipul „mersului pe burtă” în privinţa situaţiei politice de la Iaşi şi „mângâierea pe creştet” a lui Mihai Chirica şi Costel Alexe blochează orice colaborare locală între USR PLUS şi PNL, informează News.ro.

Ludovic Orban spune că pe Chirica şi Alexe i-a votat poporul şi că el nu are ce le face. Poate că poporul i-a votat când păreau serioşi, numai că între timp sunt inculpaţi ca hoţi. Haideţi să ne întoarcem tot la popor să vedem ce mai crede acum despre ei şi câte voturi mai iau, inclusiv fără susţinerea politică a PNL. Acest mers pe burtă în privinţa situaţiei de la Iaşi, care a scandalizat o întreagă ţară, ne lasă într-o situaţie imposibilă, iar atitudinea conducerii centrale a PNL, care îi mângâie pe creştet pe cei doi moroi din fruntea Primăriei şi a CJ Iaşi, blochează orice posibilitate de colaborare“, susţine Marius Bodea.

El adaugă că USR PLUS cere în continuare ca „PNL să se delimiteze urgent de aceste două personaje nefaste”.

„Noi nu putem face alianţe locale pentru a sprijini penalii, ci doar împotriva penalilor“, spune senatorul USR PLUS Marius Bodea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat cu o zi în urmă că formaţiunea va lua act de suspendarea din partid a lui Mihai Chirica, primarul Iaşiului şi Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi, dar şi că instanţa va decide dacă cei doi sunt sau vinovaţi.

„Vom lua act de suspendarea celor doi din toate poziţiile deţinute în partid. Noi nu putem avea o altă poziţie legată de funcţiile administrative. Funcţiile administrative sunt rezultatele unor alegeri făcute de cetăţeni. Numai funcţiile politice pot fi afectate prin decizia partidului. Eu am şi anunţat că se suspendă din funcţiile deţinute în partid, până la finalul procesului. Decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanţa. Până la finalul procesului există semne de întrebare şi acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendaţi”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe, a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. El afirmă că s-a autosuspendat de la conducerea PNL Iaşi.

Reprezentanţii DNA au precizat că Alexe a fost pus sub control judiciar până în 25 iunie, alături de o persoană din conducerea unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, cei doi având, între altele, obligaţia de a nu părăsi ţara.

De asemenea, primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că se autosuspendă din fruntea filialei municipale a PNL, pe fondul problemelor sale din justiţie, el precizând că timpul va arăta că acuzaţiile lansate împotriva sa nu sunt adevărate.

Un număr de 15 persoane, între care primarul Iaşiului, fostul arhitect-şef al oraşului şi patronul unui ziar local, sunt urmărite penal în dosarul privind concesionarea unui teren al Primăriei Iaşi.

Edilul Mihai Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că un teren situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!