Politica

(VIDEO) Mai rău ca într-o ţară din lumea a treia: Stelian Ion instigă instanţele la nerespectarea deciziilor CCR

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a ajuns să instige instanţele să nu respecte deciziile CCR în privinţa SIIJ. Deci judecătorii CCR au stabilit clar marţi, 8 iunie, că nu instanţele de rând au competenţa de a aplica recomandările MCV prioritar faţă de legislaţia naţională, ministrul Justiţiei afirmă că vor mai exista şi alte hotărâri precum cea de luni de la Curtea de Apel Piteşti, nesocotind ordinea constituţioonală.

„În perioada următoare este absolut necesar să găsim aceaa soluţie (de desfiinţare a SIIJ, n.r.), pentru că dacă nu se adoptă acea soluţie legislativă, hotărârire judecătoreşti care vor apărea – iată, au început să apară – vor consfinţi probabil din ce în ce mai des acest lucru şi asta va însemna că multe dintre soluţiile care vor veni de la SIIJ vor fi atacate cu succes în instanţă. Se pare că avem o zonă care este total neacoperită, aceea de verificare a dosarelor care privesc magistraţii, de anchetare a dosarelor care privesc magistraţii. Dacă vedem că instanţele, pornind de la decizia CJUE ajung la astfel de soluţii, anticipez că pe zi ce trece lucrurile se vor agrava, se vor încâlci şi mai mult din punct de vedere procedurat. De aceea este important ca Parlamentul să intervină şi să tranşeze această chestiune.

Nu ar fi nici primul caz şi poate nici ultimul în caz în care o decizie a unei curţii constituţionale – nu se întâmplă doar în România, s-a mai întâmplat şi în alte state – să contravină cu ceea ce spune CJUE. Putem începe o discuţie largă care sunt efectele. Eu spun că este greşit să mergem pe această linie. Ce se întâmplă acum este că instanţele de judecată au început să considere – şi anticipez pe viitor mai multe decizii de acest fel – că activitatea acestei secţii se situează în afara reglementărilor europene. Este un lucru pe care nu îl putem nega”, a declarat Stelian Ion.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!