Social

(VIDEO) Slujbă de Înviere oficiată de ÎPS Teodosie la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a adus Lumina Sfântă de pe mare, în Portul Tomis, iar apoi a mers în procesiune până la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

Mii de persoane sunt la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel la slujba de Înviere. Lumea nu respectă măsurile de distanţare socială.

„Şi în anul 2021 la Sfintele Paşti a venit Lumina din cer la Ierusalim. A ajuns aici la noi pe mare cum a ajuns acum aproape 2000 de ani cu Sfântul Andrei. Sfântul Andrei se bucură acum din cer că îi păstrăm Lumina pe care a dus-o din Ţara Sfântă de la Mirmântul Domnulu, noi toiţi avem nevoie de această Lumină. Aceaata e sfinţenia cea mare, aceasta e bucuria pentru Lumina învierii Domnului alungă întunericul”, a spus IPS Teodosie, când a coborât din şalupă.

În fruntea procesiunii s-a aflat Ovidiu Lipan Ţăndărică. Acesta a bătut la toacă.

Apoi, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a plecat în procesiune fiind însoţit de mai mulţi preoţi, către Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. În procesiune s-au aflat peste 100 de persoane.

La slujba de Înviere participă mii de persoane. În acest an sunt mai mulţi oameni comparativ cu anii trecuţi, iar slujba este transmisă lângă un ecran aflat lângă scenă.

În jurul orei 23.55, el a oferit credincioşilor Lumina Sfântă, iar de la miezul nopţii a început oficierea Canonului Învierii, urmat de săvârşirea Sfintei Liturghii.

VIDEO cu Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța:

One thought on “(VIDEO) Slujbă de Înviere oficiată de ÎPS Teodosie la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța

  • Interesant e faptul ca multa prostime asculta slujba unui impostor,fost securist ,turnator la Securitate…lup in blana de oaie cu voce de țap…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!