Social

Agresor sexual arestat. Este profesor de la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timişoara a reacţionat, marţi, după ce un cadru didactic a încercat să sărute şi a atins în zonele intime o fată de 13 ani în timpul meditaţiilor, fiind acuzat de corupere sexuală. Instituţia de învăţământ condamnă comportamentul dascălului şi transmite că va investiga dacă bărbatul a mai avut astfel de comportamente. Poliția din Timișoara nu a anunțat nimic despre incident până la ora redactării acestui material, deși oamenii legii l-au reținut pe suspect.

”În legătură cu recenta informaţie prezentată în mass-media, referitoare la cazul unei investigaţii deschise de procurori despre presupusele fapte ale unui cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timişoara, instituţia noastră precizează că susţine clarificarea oricăror împrejurări de natură să aducă încălcări ale normelor etice sau ale conduitei morale, prevăzute de statutul universitarilor UVT, despre care există suspiciuni întemeiate că s-ar fi realizat în spaţiul universităţii sau în oricare altă situaţie publică. Dorim să subliniem faptul că astfel de comportamente contravin flagrant normelor şi valorilor Universităţii de Vest din Timişoara, care a urmărit întotdeauna promovarea unei conduite morale şi responsabile a membrilor săi. Susţinem în mod ferm demersul instituţiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plângerii ce a declanşat investigaţia instituţiilor de anchetă abilitate din Timişoara”, a precizat Universitatea de Vest din Timişoara, într-un comunicat de presă, de marţi.

Totodată, potrivit sursei citate, în funcţie de concluziile analizei, UVT va investiga, la rândul ei, dacă au existat astfel de comportamente asociate cu persoana în cauză.

”Comunitatea Universităţii de Vest din Timişoara promovează un set de valori şi principii academice, ale educaţiei şi cercetării, prin care ghidează generaţiile viitoare, pe care cadrele universitare sunt chemate să le recunoască şi să le apere, indiferent de context: libertatea academică, solidaritatea şi respectul reciproc, transparenţa, onestitatea, profesionalismul şi excelenţa, recunoaşterea meritului, responsabilitatea individuală şi publică. Cu referire la faptele reprobabile invocate, fără a nega prezumţia de nevinovăţie de care se bucură orice persoană acuzată, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare împotriva sa, fără a influenţa în vreun fel urmărirea penală aflată în desfăşurare, însă conştienţi de rolul covârşitor pe care educaţia îl are, şi anume acela de a crea modele, Universitatea de Vest din Timişoara se delimitează ferm, explicit şi de îndată de astfel de comportamente”, se mai precizează în comunicat.

UVT condamnă astfel de incidente şi precizează cămilitează pentru un mediu sigur pentru fiecare persoană.

”Condamnăm categoric astfel de incidente şi milităm permanent pentru un mediu sigur pentru fiecare persoană, în care abuzurile sau hărţuirea nu sunt tolerate. Orice comportament de acest tip contravine flagrant normelor şi valorilor universităţii, aceasta urmărind întotdeauna promovarea unei conduite morale şi responsabile a membrilor săi. Universitatea de Vest din Timişoara va acţiona în conformitate cu prevederile legale şi regulamentare, inclusiv cu dispoziţiile care reglementează etica universitară, aşa cum a procedat în mod constant, şi rămâne preocupată în a identifica soluţii care să combată producerea unor asemenea situaţii în mediul academic”, a mai transmis UVT.

Marţi, un lector universitar al Universităţii de Vest din Timişoara a fost reţinut 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de corupere sexuală de minori, după ce a încercat să sărute o fată de 13 ani şi a atins-o în zonele intime în timpul meditaţiilor la matematică pe care i le acorda la domiciliul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!