Arabia Saudită, a anunțat măsuri economice „dureroase”, afectată și de scăderea prețului petrolului

Guvernul saudit a dat asigurări că va lua măsuri „care pot fi dureroase” pentru a face faţă impactului provocat de pandemia de coronavirus, a declarat Mohamed al Yadaan, ministrul Finanţelor din această țară, pentru televiziunea de stat Al Arabiya.

„Profiturile au scăzut. De aceea, este foarte important să luăm măsuri stricte şi extreme, care pot fi dureroase, dar care sunt necesare pentru stabilitatea financiară a ţării”, a spus Al Yadaan, potrivit Agerpres.

De asemenea, ministrul a menţionat că trebuie reduse semnificativ cheltuielile publice şi a subliniat că „toate opţiunile sunt luate în considerare, atâta timp cât nu sunt atinse necesităţile de bază ale populaţiei”.

În acest sens, el a precizat că măsurile pe care le va lua Guvernul vor fi îndreptate către diminuarea cheltuielilor şi prorogarea megaproiectelor la care lucrează Arabia Saudită, în contextul programului Vision 2030 al regatului pentru diversificarea economiei dependente de petrol.

Al Yadaan a afirmat că regatul a înregistrat „o scădere semnificativă a veniturilor”, în parte, din cauza prăbuşirii preţurilor petrolului, în timp ce alte activităţi, care nu au legătură cu ţiţeiul, au fost afectate de măsurile de prevenţie impuse de autorităţi pentru a combate pandemia de COVID-19.

El a indicat că efectele pandemiei nu s-au arătat în rezultatele din primul trimestru al anului, dar a subliniat că „se vor vedea în al doilea, al treilea şi al patrulea” trimestru, în funcţie de evoluţiile din sectorul sanitar şi economic.

În ultimele luni, Arabia Saudită a închis toate centrele educaţionale, locurile de divertisment şi a limitat toate evenimentele publice sau reuniunile, pe lângă interzicerea călătoriilor internaţionale şi a pelerinajelor la locurile sfinte şi punerea în carantină a unor localităţi.

De câteva săptămâni, au început să fie făcute masiv teste în teren şi Arabia Saudită a înregistrat un recul al cazurilor de infectare, care au ajuns la 25.459, cu 176 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!