Social

Cancelarul Angela Merkel mărturisește că restricțiile anti-COVID i-au amintit de viaţa ei în RDG

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a mărturisit vineri, că restricţiile pe care a trebuit să le impună la începutul pandemiei i-au adus aminte de viaţa ei în Republica Democrată Germană (RDG), scrie Agerpres.

„Copilăria şi tinereţea mea au fost foarte prezente în mintea în această perioadă de izolare”, a afirmat cancelarul german într-un interviu pentru grupul media RND.

„În martie, a trebuit să restrângem drastic libertăţile oamenilor”, a reamintit ea. „A fost vorba de restricţii grave atunci când a trebuit să le spun oamenilor că nu pot circula pe stradă mai mult de două sau trei persoane din aceeaşi gospodărie, că nu poate avea loc nicio manifestaţie, că copiii nu pot să-şi viziteze părinţii în azilele de bătrâni”, a subliniat Merkel.

„În Germania după război niciodată şcolile nu au fost atât de mult timp închise”, a adăugat cancelarul german care, deşi născută la Hamburg, a crescut şi a trăit în RDG până la căderea zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989.

În această perioadă de pandemie de COVID-19 care limitează anumite deplasări şi manifestaţii, Germania celebrează discret sâmbătă 30 de ani de la reunificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!