Sanatate

Cea mai importantă vitamină pe timp de iarnă: nu trebuie să lipsească din alimentația noastră

Cea mai importantă vitamină pe timp de iarnă: nu trebuie să lipsească din alimentația noastră
Vitamina D este unul dintre cei mai importanţi nutrienţi pentru sănătatea noastră, deoarece joacă un rol cheie în reglarea nivelului de calciu şi fosfor din organism, esenţial pentru sănătatea oaselor şi dinţilor, relatează Rador Radio România.

De asemenea, are un rol important în sistemul imunitar şi sistemul nervos. Una dintre cele mai mari surse de vitamina D este lumina soarelui. Când pielea noastră este expusă la soare, produce vitamina D. În timpul iernii, însă, acest lucru devine foarte dificil. Prin urmare, este important să obţinem suficientă vitamina D prin alimente sau suplimente. Iată câteva dintre cele mai bune surse de vitamina D. ​​

Produsele din pește, cum ar fi somonul, sardinele, codul şi tonul.

Uleiul de peşte este cunoscut pentru conţinutul ridicat de vitamina D şi poate fi consumat ca supliment.

Produsele lactate şi ouăle. Un fapt inedit este că vitaminele şi mineralele sunt concentrate în principal în gălbenuşul de ou.

Ciupercile sunt, de asemenea, surse bune ale acestei vitamine.

Ficatul de vită – Aproximativ 90 g de ficat de vită înăbuşit conţine 42 de unităţi din această vitamină valoroasă. În unele ţări, în care lumina soarelui este mai puţin vizibilă, produsele lactate sunt îmbogăţite cu vitamina D. În timpul iernii, când riscurile diferitelor boli sunt mai mari, este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră şi să ne menţinem sistemul imunitar puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!