Sanatate

Ciocolată contaminată, la o fabrică Mars: doi muncitori au căzut în cuva de producție

Autorităţile americane de reglementare în domeniul siguranţei la locul de muncă au amendat o fabrică din Pennsylvania după ce doi muncitori au căzut într-o cuvă cu ciocolată şi a trebuit să fie salvaţi, relatează BBC. Fabrica Mars Wrigley din oraşul Elizabethtown a fost amendată cu 14.500 de dolari de către Administraţia pentru Securitate şi Sănătate în Muncă.

Muncitorii au căzut într-un rezervor de dozare – un rezervor folosit pentru a amesteca ingredientele – pentru ciocolata Dove, un brand vândut în SUA. În alte ţări, Dove este vândută sub denumirea Galaxy. Incidentul a avut loc în iunie 2022. Muncitorii erau colaboratori, care nu lucrau cu normă întreagă pentru fabrică. A fost nevoie să se facă o gaură în partea de jos a rezervorului parţial plin pentru a-i scoate afară. Pentru aceasta, peste 20 de salvatori au venit să acţioneze, iar un muncitor a fost transportat la spital cu elicopterul.

Raportul autorităţii americane de reglementare cataloghează incidentul drept „grav”. Muncitorii fuseseră angajaţi pentru a curăţa rezervoarele şi nu au primit o pregătire adecvată în materie de siguranţă.

Un reprezentant al Mars Wrigley a salutat rezultatul investigaţiei.

Mars şi Wrigley – doi fabricanţi americani de renume în domeniul dulciurilor, cu o vechime de peste un secol fiecare – au fuzionat în 2008.

Pe lângă Dove, compania produce mai multe dulciuri populare, precum M&Ms, Snickers şi Twix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!